Knygų lentyna tėčiams – lengvai rasite knygą skaityti su mažaisiais

Vaizdas be pavadinimo

Visą birželį Lietuvos bibliotekose, ugdymo įstaigose, bendruomenėse vyksta iniciatyva „Tėčiai skaito vaikams“. Ja siekiama įkvėpti ir paskatinti tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą ir kartu su vaikais atrasti knygos pažinimo džiaugsmą.

Akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ knygų lentyną galite rasti ir Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios Vaikų literatūros abonemente (Respublikos g. 26–4, II a.). Čia galėsite išsirinkti pačias naujausias knygas, skirtas įvairaus amžiaus auditorijai. Lentynoje rasite paveikslėlių knygų patiems mažiausiems bei grožinės literatūros vyresniems.

Akcijos iniciatorių Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos specialistų rekomenduojamos knygos:

Apie akciją „Tėčiai skaito vaikams“

Specialistai vieningai sutaria, kad tėčių (ar jų vaidmenį atliekančių vyrų – globėjų, senelių, šeimos draugų ir kitų) įsitraukimas į skaitymo procesą teigiamai veikia vaikų kognityvinius gebėjimus, mokymąsi, savivertę, ugdo empatiją, gyvenimiškus ir socialinius įgūdžius. Vaikai jaučiasi labiau globojami, palaikomi ir įtraukti į gyvenimiškus procesus. Jie būna geriau pasiruošę eiti į mokyklą, o pradėję ją lankyti geriau mokosi. Todėl skatiname tėčius aktyviau įsitraukti į skaitymo procesus, taip sukuriant abipusę naudą sau ir vaikui.

Nuo 2019 m. vykstančioje akcijoje vaikams skaitė įvairių profesijų tėčiai – rašytojai, muzikantai, aktoriai, miestų merai, net pareigūnai ir ugniagesiai! Akcija vyksta ne tik bibliotekose, mokyklose, darželiuose, bet ir įvairiuose viešuose renginiuose, kur vyksta garsiniai skaitymai – Vilniaus knygų mugėje, Sostinės dienose.

Kviečiame sekti projekto „Tėčiai skaito vaikams“ paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“.

Tėčiai, skaitykite savo vaikams, nes skaitymas suartina!

Rekomenduojamų knygų plakatas: