Birželis bibliotekoje – su lietuviškai įgarsintomis pasakomis

Vaizdas be pavadinimo
Pradžia:2023-06-01 9:00
Pabaiga:2023-06-30 18:00
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Kasmet birželio 1-ąją švenčiama Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ta proga Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Menų skaitykloje parengta lietuviškai įgarsintų pasakų vinilinėse plokštelėse ir kompaktiniuose diskuose paroda „Pasakos garso įrašuose“.

Parodoje – ne vien lietuvių liaudies pasakos, bet ir lietuviškai įgarsinti užsienio rašytojų kūriniai vaikams. Čia rasite plokšteles „Lietuvių liaudies pasakos“, „Sakmės ir pasakos“, „Lukošiukas“, „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“, „Katinėlis ir gaidelis“, „Mildutė“, „Ožkelė, pusė lupta, pusė skusta“, A. Milno „Pūkuotuko pasaulis“, E. Švarco „Raudonkepuraitė“, A. Lindgren „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“ ir daugelį kitų. Visos buvo įrašytos Vilniaus plokštelių studijoje XX amžiuje.

Akį traukia vinilinių plokštelių viršeliai ir įdėklai – juos kūrė žinomi to meto Lietuvos dailininkai. Taigi plokštelės vertingos ne tik įrašytu turiniu.

Lankytojai gali ne tik apžiūrėti vinilines plokšteles, kompaktinius diskus, bet ir pasiklausyti vietoje ar pasiskolinti į namus. Visa tai nemokamai!

Paroda „Pasakos garso įrašuose“ veiks iki birželio 30 d.

Menų skaityklos fonde iš viso sukaupta apie 15 000 garso įrašų. Čia galima pasirinkti klausytis įvairių žanrų muzikos – klasikos, folkloro, džiazo, roko, pop-, vaizdo įrašų – dokumentinių, muzikinių, animacinių, vaidybinių filmų, sukurtų lietuvių ir užsienio šalių režisierių.