Biblioteka atveria duris vasarai: nemokami užsiėmimai vaikams

Vaizdas be pavadinimo

Vasarą vaikai gali atostogas leisti prasmingai! Tuo įsitikinusi Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka vėl įsitraukia į respublikinę iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ ir vaikų, paauglių grupes kviečia į nemokamas edukacijas bei užsiėmimus.  

Šįkart siūlome rinktis iš trijų.

„Bitele ratuto“

Lietuviai nuo seno mėgo žaisti įvairius tradicinius žaidimus, leisti laiką dainuodami liaudies dainas. 5–11 metų vaikus kviečiame susipažinti ir praktiškai patirti, kaip linksminosi mūsų protėviai. Edukacijos dalyviai susipažins su viena iš lietuvių muzikinio folkloro rūšimi – sutartinėmis, ugdydami reakciją ir sumanumą žais žaidimus, ratelius, dainuos liaudiškas dainas, šoks tautinius šokius, mąstymo įgūdžius lavins mindami mįsles, apmąstydami patarlėse bei priežodžiuose glūdinčią senolių išmintį. Po judrių veiklų vaikai kviečiami pažinti Aukštaitijos krašto tautinio kostiumo ypatumus, įgytas žinias pritaikyti popieriuje – nuspalvinti pačių kuriamą tautinį kostiumą.

Trukmė – 60 min.

Bežodžių knygų skaitymo valandėlė

Bežodės knygos – tai knygos, kurios istorijas pasakoja su vaizdų, iliustracijų pagalba. Tiksliau, skatina mus pačius jas kurti, improvizuoti, kaskart toje pačioje knygoje atrasti kitokį pasakojimą. Kuriant visu būriu stiprėja  bendrystė, skleidžiasi fantazija, gimsta dialogas. Kviečiame 5–10 metų vaikus priimti sumanumo ir kūrybiškumo iššūkį!

Trukmė – iki 60 min.

„MIRKT ir aišku“

Edukacinis užsiėmimas 2–4 klasių moksleiviams medijų informaciniam raštingumui ugdyti. Kas yra medijos? Kuo tradicinės skiriasi nuo skaitmeninių? Kaip atpažinti faktą ir melagieną? Kritiškai vertinti vaizdinę ir garsinę informaciją? Kuo faktas skiriasi nuo nuomonės? Kaip atpažinti tikras ir dirbtinio intelekto sukurtas nuotraukas, autentiškus ir iškreiptus garsus? Moksleiviai daugiau sužinos ir apie asmens duomenis, jų saugojimo svarbą, saugų naršymą internete ir bendravimą socialiniuose tinkluose. Užsiėmimą paįvairina  interaktyvios užduotys.

Nuo liepos 17 d., trukmė – 60 min.

Į nemokamas edukacijas visą vasarą kviečiame registruoti 4–30 vaikų grupes iš darželių, mokyklų, atostogaujančius stovyklose ar suburtus kelių šeimų. Tel. +370 616 19703, el. p. edukacijos@pavb.lt

Iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ organizuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija su Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru.