Apie svajonių ir velnišką profesiją su gidu Simonu Jurkevičiumi

Vyras žvelgia rimtai knygų lentynų fone
Data:2023-06-27
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Birželio 27 d. 17.15 val. konferencijų salėje vyks Simono Jurkevičiaus knygos „Velniškoji super profesija. Gido dienoraštis“ pristatymas, susitikimas su autoriumi – profesionaliu gidu, ilgą laiką gyvenusiu Italijoje, knygų apie Italiją autoriumi.

Simonas Jurkevičius kaip gidas daugiau kaip 15 metų dirba Italijoje, Skandinavijoje ir Baltijos šalyse. Šį darbą jis vadina velniška superprofesija. Super – nes tai svajonių darbas, kai pastoviai keliauji užsienyje, bendrauji su įvairių šalių keliautojais, svečiuojiesi prabangiuose viešbučiuose, vaišiniesi restoranuose. Tačiau yra ir kita šio darbo pusė: didžiulis stresas, atsakomybė, įtampa, nežmoniški darbo ritmai. Ne veltui ši profesija yra tiesiog velniška, gerąja ir blogąja prasme.

Autorius knygoje aprašo keisčiausias situacijas, į kurias jam teko papulti dirbant šį darbą. Parodo, kokia yra gido darbo virtuvė, su kokiais iššūkiais susiduria šios profesijos atstovai. Taip pat pateikia italo ir lietuvio keliautojo tipo psichosomatinį portretą.

Knygoje skaitytojas ne tik susipažins su įvairiais Europos miestais (Ryga, Talinu, Helsinkiu, Stokholmu, Oslu, Roma, Venecija ir daug kitų), bet ir išvys juos gido akimis – su privalumais ir trūkumais. Sužinos naudingų rekomendacijų, ką įdomaus galima nuveikti kiekviename mieste.

********

Simonas Jurkevičius, baigęs tris pradines klases Lietuvoje, 1996 m. išvyko gyventi į Italiją. Romoje baigė vidurinę mokyklą bei Lucio Anneo Senecos literatūros ir klasikinių studijų licėjų. Pizos universitete įgijo teatro, muzikos, kinematografijos technologijų daktaro laipsnį. Beveik dešimt metų Italijoje dirbo gidu Lietuvos turistams. Nusprendęs grįžti į Lietuvą, veiklą susiejo su Italijos kultūra ir italų kalba. Kaune įsteigė privačią italų kalbos mokyklą, dirba italų-lietuvių kalbų vertėju, gidu italų turistų grupėms Baltijos ir Skandinavijos šalyse.

S. Jurkevičius išleidęs dar tris knygas: „Sava Roma. Pamatyk, paragauk, patirk!“ (2014), „AmorRoma. Italų kalbos gidas“ (2019) ir „AmorRoma. Amžinojo miesto gidas“ (2019). Rašo į žurnalus „Nemunas“, „Keliauk“. Laisvalaikiu groja jo įkurtoje juodojo metalo grupėje „Luctus“.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.