VASAROS KNYGŲ FIESTA: renginiai ir mugė visą dieną

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-06-09
Laikas:11:00
Vieta:Laisvės aikštė
Adresas:Laisvės a.
Panevėžys

Ar pasiruošę knygų mugės šurmuliui Panevėžyje? Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka skelbia VASAROS KNYGŲ FIESTĄ – birželio 9 d. nuo 11 iki 19 val. Laisvės aikštėje naujausius leidinius pristatys šalies leidyklos ir šurmuliuos mugės renginiai.

Šįkart mugės išskirtinumas – edukacijų vaikams pagal knygas gausa ir knygų pristatymų renginiai.

Bendrauti kvies vaikams rašančios rašytojos Liuda Petkevičiūtė ir Rasa Dmuchovskienė. Su dailininke Živile Jackūnaite-Šantariene dalyvausite dirbtuvėse „Namelis Mėnuliui“. Net kelių valandų edukacijoje „Bitelė Ratuto“ vaikai galės linksmintis kaip mūsų seneliai: liaudiškai žaisti, šokti, dainuoti.

Knygų pristatymo renginiuose sutiksime ukrainiečių rašytojo psichiatro Oleho Romančuko jaudinančią knygą „Lakštingala su vienu sparnu“ apie šeimas, auginančias specialiųjų poreikių vaikus. Taip pat sovietinės Lietuvos okupacijos realijas atveriantį Loretos Jastramskienės romaną „Visada, Tėve, bus Amerika“.

Su krašto istorijos tyrinėtoja, daugelio knygų autore, 2000-ųjų Metų panevėžiete Joana Viga Čiplyte kalbėsimės jos parašytų knygų temomis: apie Panevėžio žydų istoriją, garsius diplomatus ir kūrėjus dailininką Kazį Naruševičių, knygnešį ir knygininką Juozą Masiulį.

Renginys vyks ir mugės išvakarėse. Birželio 8 d. susitiksime su garsia iš Panevėžio krašto kilusia dailininke ir scenografe Sofija Kanaverskyte.

Kaip visada – mugės lankytojai galės įsigyti ir naujausių, ir senesnių knygų leidėjų kainomis.

PROGRAMA

Birželio 8 d.
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji bibliotekos konferencijų salė
17.15 val. Sofijos Kanaverskytės prisiminimų knygos „Gyvenimas gražus“ pristatymas, susitikimas su autore. Moderuoja filosofas, rašytojas dr. Arvydas Juozaitis.

Birželio 9 d. 11–19 val.
Laisvės aikštė

13 val. Vasaros knygų fiestos ATIDARYMAS

Vaikams

14 val. Liudos Petkevičiūtės knygų „Rainis Atbulainis“, „Cipcipukas Keberiokštas“, „Voveriukas Tindiriukas“ ir kitų pristatymas.
14.30 val. Rasos Dmuchovskienės knygos „Skruzdėliukas Nežiniukas“ pristatymas.
17–19 val. edukacinis užsiėmimas „Bitelė ratuto“ ikimokyklinukams ir 1–5 klasių mokiniams. Linksminsimės kaip mūsų protėviai: žaisime lietuvių liaudies žaidimus, ratelius, dainuosime liaudiškas dainas, šoksime, minsime mįsles, klausysimės patarlių, pažinsime tautinių drabužių raštus.
Vedėjai – G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos edukatoriai.

Knygų pristatymai

15 val. Oleho Romančuko (Ukraina) knygą „Lakštingala su vienu sparnu“ pristatys Tikėjimo ir šviesos bendruomenės Panevėžyje vadovė Jurgita Gurklienė ir „Magnificat leidinių“ komunikacijos vadovė Inga Čiuberkytė.
15.30 val. Loretos Jastramskienės romano „Visada, Tėve, bus Amerika“ pristatymas, susitikimas su autore.
16 val. susitikimas su Panevėžio krašto istorijos tyrinėtoja, istorike Joana Viga Čiplyte. Moderuoja visuomenininkė Albina Saladūnaitė.

Knygų mugėje dalyvauja šios leidyklos: „Jūsų Flintas“, „Baltos lankos“, „Raidynėlis“, „Magnificat leidiniai“, „Andrena“, „Charibdė“, „Verslas ar menas“, „Žara“, „Homo liber“, „Gelmės“, „Lieparas“, Lietuvos audiosensorinės bibliotekos Panevėžio padalinys.

Visą dieną Laisvės aikštėje šurmuliuos ir „Susitikime penktadienį“ renginiai, siūlantys visokių pramogų.

Kviečiame!

VASAROS KNYGŲ FIESTĄ remia

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.