Su Vitalija Vasiliauskaite – apie pasakų prasmę ir svarbą vaikams

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-06-01
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Birželio 1 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks simpoziumo „Gyvapasakis“ vienas renginių – muziejininkės Vitalijos Vasiliauskaitės paskaita „Pasakų prasmė ir svarba vaikų ugdyme“.

Psichologų teigimu, pasakų reikšmė svarbi vaikų emocinei ir psichologinei raidai. Per pasakas netiesiogiai mokoma suvokti ir spręsti sudėtingas gyvenimo situacijas, formuojamas vaiko pasaulio suvokimas, kuris padeda atskirti gėrį nuo blogio, pažinti save ir aplinkinius. Pasakos ugdo gebėjimą suvokti etnines vertybes, skatina domėtis kilme, supažindina su tautos praeitimi, taip pat padeda suprasti laiko tėkmę, gamtos ir žmonių gyvenimų cikliškumą.

„Keramikos skulptūrų ir pasakų simpoziumo „Gyvapasakis“ siekis – Aukštaičių kultūros aktualizavimas kolektyvine instaliacija, jungiančia skirtingų autorių interaktyvias keramikos skulptūras ir pasakas vaikams“, – sakoma simpoziumo rengėjų pranešime.



Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.