„Širdies lopšinės“ iš sesers Justinos Gruodytės širdies

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-05-26
Laikas:16:30
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gegužės 26 d. 16.30 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – sesers Justinos Jūratės Gruodytės OSB knygos „Širdies lopšinės“ pristatymas, susitikimas su autore ir kompozitoriumi Vladu Klimu.

Knyga „Širdies lopšinės“ skirta šeimai. Joje pateikiama dvylika įvairių autorių sukurtų skirtingų stilių lopšinių bei 91 psalmė. Lopšinių muzikos ir aranžuotės autorius – kompozitorius Vladas Klimas. Knygą iliustravo Justina Jūratė Gruodytė ir dailininkas Vilijus Vaišvila.

Ses. Justina Jūratė Gruodytė yra vienuolė benediktinė, išleidusi knygą „Sielos perlai“, surengusi tapybos darbų parodą „Atvėrus širdies duris“. Jos kūryba gimė kaip atsakas į stiprius išgyvenimus, kai minčių ir jausmų pasidaro per daug ir reikia juos paleisti dažų potėpiu, giesme, žodžiu ar lopšine.

Justina taip prisistato: „Man svarbu savo visu gyvenimu šlovinti Dievą. Kiekvieną dieną, kiekvieną  žmogų priimu kaip dovaną ir už viską dėkoju! Daug laiko skiriu darbui su vaikais. Iš jų daug mokausi.“

Renginyje sesuo Justina Jūratė Gruodytė papasakos knygos „Širdies lopšinės“ atsiradimo istoriją, išgirsime gyvai atliekamų lopšinių ir giesmių.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.