„Geriausi dailininkai – vaikai“

zarasai-geles

Šia gražia mintimi, knygų iliustratorė Gintarė Laurikėnienė gegužės 3 d. Zarasų viešojoje bibliotekoje pradėjo susitikimą su Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos III a (mokytoja Inga Vainiūnienė) ir III b klasės (mokytoja Alina Guntulienė) mokiniais.

Gintarė vaikams papasakojo, kad piešia nuo mažų dienų. Vaikystėje svajojusi sukurti savo piešinių knygelę. Kai labai nori ir sieki, svajonės išsipildo. Šiai dienai – talentingoji Gintarė Laurikėnienė yra iliustravusi apie 15 knygų vaikams. Moksleiviai susidomėję klausėsi kaip gimsta knyga, tekstas, iliustracijos… koks yra knygos kelias iki atsiradimo knygynų lentynose.

Viešnia pristatė naujausią iliustruotą knygą Jūros Smiltės „Brigitos Begemotaitės ir jos draugų nuotykiai“. Tai istorija apie šešerių metų mergaitę vardu Sofija, kuri nešina savo mėgstamiausiu pliušiniu žaislu Brigita Begemotaite aplanko dėdę Teplionį. Kad nebūtų nuobodu, dėdė Teplionis pasiūlo Sofijai ką nors nupiešti. Taip prasideda jų kelionė į nuostabų fantazijos pasaulį. Knygoje originalios, šiltos, nuotaiką praskaidrinančios pieštuku ir akvarele pieštos Gintarės iliustracijos nepalieka abejingo skaitytojo.

Po smagaus pokalbio, santarviečiai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse. Patys išbandė rašytojo, iliustratoriaus , maketuotojo vaidmenis kurdami asmeninį knygiuką. Knygiukas – maža, A4 formato lapo sulankstoma knygelė, kurią pagal paruoštą Gintarės maketą kūrė vaikai. Juose nugulė daug meilės ir kūrybos. Vaikai piešė įvairias gėles, skirdami ir dėkodami mamoms už meilę, švelnumą, rūpestį, globą, šypseną… GYVYBĘ!  Savo darbeliais nudžiugins mamas, močiutes Motinos dienos proga.

Parengė Inesa Dumbravienė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene