Apie laiko pralandas – su poetu Vladu Braziūnu

Plačiai besišypsantis vyras laiko iškėlęs knygą
Data:2023-05-13
Laikas:18:00
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Gegužės 13 d. 18 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – susitikimas su Panevėžio krašto poetu Vladu Braziūnu. Bus pristatoma jo eilėraščių rinktinė „Laiko pralandos”.

„Rinktinę teko rinkti iš septynių savo gyvenimo ir penkių kūrybos dešimtmečių. Nėr čia nė dviejų šimtų eilėraščių, kitaip sakant, nė po keturis iš kiekvienų metų. Ne iš visų ėmiau, ne iš visų po lygiai. Ne visus tos vietos užkaborius eilėraščių atmintis bepasiekia. Stengėsi ta mano atmintis, individuali ir kolektyvinė, gal archetipinė, gyvenimo eilėraščius pakalbint ir išklausyti, išgirsti ir išgyventi“, – teigia V. Braziūnas.

Autorius tarmiškai skaitys savo poeziją, pasakos apie rinktinės sudarymo iššūkius ir atradimus, kūrybą ir gyvenimą.

Poetas atvyksta su savo dukra – pedagoge, speleologe, tekstilininke Saule Vaš. Ji papasakos apie savo itin retą pomėgį – urvų tyrinėjimą.

V. Braziūnas – poetas, eseistas, vertėjas, fotografas, tarptautinio literatūros festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatas. Nacionalinės premijos, Baltijos Asamblėjos, Jotvingių premijos laureatas. Tarp apdovanojimų – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius, G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“ ir kt.

Susitikimas su V. Braziūnu – vienas Muziejų nakties bibliotekoje, skirtos Aukštaitijos metams, renginių.  

Bibliotekos vykdomo projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“ renginys.

Finansuoja:

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.