Su keliautoju A. Skindzera – apie Tanzanijos gamtą, istoriją, žmones

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-04-20
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 20 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje kviečiame susitikti su keliautoju Antanu Skindzera. Susitikimo tema „Klajonės Tanzanijoje. Apie gamtą ir žmones“.

Egzotiškoji Tanzanija talpina didžiąją dalį Afrikos gamtos: besikeičiančios klimato juostos nuo gražiausių paplūdimių iki Kilimandžaro kalno viršūnės. Žemyninėje Tanzanijoje (Tanganika) gausu nacionalinių parkų su daugybe gyvūnų, kurių stebėti vyksta ne tik turistai, bet ir mokslininkai iš viso pasaulio.

Susitikime bibliotekoje bus kalbama apie nacionalinių parkų (Ngorogoro, Manjaros, Arušos, Tarangirės) florą ir fauną, apie šalies skirtumus žemyne ir salynuose. Virtualiai bus nukeliauta į vergų turgaus vietą bei vergijos muziejų Zanzibaro sostinėje Stountaune (Akmenų mieste). Tai liūdna Zanzibaro istorijos dalis, apimanti XIX amžių.

Zanzibaro salynas keliasdešimt kilometrų nutolęs nuo žemyno, geriausiai žinoma sala – Ungudža, kartais vadinama tiesiog Zanzibaru. Ungudžoje auginami prieskoniai, yra įspūdingų paplūdimių, o jos istorijoje savo pėdsaką paliko tiek portugalai, tiek arabai, tiek britai.

„Nustebino ir paliko didelį įspūdį gamta, kontrastai. Taip pat skirtumai tarp žemyninės Tanzanijos ir Zanzibaro (žmonės, religija)“, – sako keliautojas A. Skindzera, turizmo srityje besisukantis jau dvyliktus metus.

Pasak jo, keliauti pradėjo dar anksčiau, tiek lėktuvais, tiek automobiliu Europoje. Aplankė 46 šalis, daugelyje jų buvo po 2–3 ar daugiau kartų.

„Keliavimas kaip pasaulėžiūros transformavimas, stereotipų laužymas, išgyventi įspūdžiai, skoniai, kvapai, sutikti žmonės. Pasaulis skirtingas, spalvingas ir įdomus. Kelionės – tarsi viena iš neformalaus švietimo formų: istorija, geografija, kultūrologija  ir kiti dalykai praktikoje“, – kalba A. Skindzera.

Bibliotekoje A. Skindzera jau anksčiau yra pasakojęs kelionių įspūdžių iš Omano, Irano ir Jungtinių Arabų Emyratų.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.