Skaitomiausios knygos bibliotekoje, kokios jos?

Storų knygų krūvą laiko mergina

Įprastai pristatome bibliotekos skaitytojų daugiausiai skolintų, populiariausių knygų sąrašą. Pirmojo šių metų ketvirčio knygų dešimtuke – įvairaus žanro rašytojų netikėčiausių temų romanai, esė, žymiausių psichologų saviugdos knygos. Ar šios knygos pateko į jūsų rankas? Galbūt norite įminti jų populiarumo priežastį? Kviečiame domėtis.

Madeline Miller „Achilo giesmė“

Įkvėptas Homero „Iliados“, romanas „Achilo giesmė“ – tai istorija apie žemiškus dievus ir dieviškus žmones, jų likimus, kovą dėl valdžios, nemirtingą šlovę, aistras, išdavystes ir meilę. Per jų poetiškai ir vaizdingai papasakotus likimus atgyja nemarios Trojos karo ir Antikos legendos.

Lucinda Riley „Angelų medis“

Tai romanas apie Gretą, Česką ir Avą, tris vienos šeimos moteris. Tris labai skirtingus charakterius ir labai skirtingus gyvenimus. Istorija apie sugebėjimą atsitiesti po nelaimių, bekraštį egoizmą ir meilę, kuri, po pelenais rusenusi visą gyvenimą, gali įsiliepsnoti po daugybės metų.

Santa Montefiore „Čia ir dabar“

Įtaigi, jausminga ir pulsuojanti gyvybe, „Čia ir dabar“ yra labai jaudinanti ir jautri knyga, pasakojanti, ką patiria susirgusieji demencija, su kokiais iššūkiais susiduria jų artimieji.

Stephen King „Institucija“

Tikroviška ir šiurpi Stepheno Kingo „Institucija“ tyrinėja vaikų galias ir jų atsparumą blogiui. Kultinio romano „Tas“ atmosfera alsuojantis kūrinys rezga dramatišką, kraują stingdančią istoriją apie kovą su blogiu pasaulyje, kuriame gėrio pergalė gali reikšti visos žmonijos pražūtį.

Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko „Ištrūk iš spąstų“

Knygos „Ištrūk iš spąstų“ autoriai, žymūs JAV psichologai, filosofijos mokslų daktarai J. E. Youngas ir J. S. Klosko siūlo naują strategiją, leidžiančią palengva keisti savo asmenybę ir priartėti prie tokio savęs, koks trokštate būti.

Olga Tokarczuk „Jautrusis pasakotojas“

Ši knyga – tai ir unikalus rašytojos kvietimas į savo kūrybos užkulisius, ir refleksijos apie šiuolaikinį pasaulį (be kita ko, gvildenamos tokios temos kaip kelionės, žmonių požiūris į gyvūnus, kūrybinis procesas ar literatūros galia). Skaitytojui čia atveriama rašytojos kuriamų trumpesniųjų žanrų tekstų, romanų ir paskirų veikėjų genezės laboratorija, jis supažindinamas su varginančiu, tačiau patraukliu kūrybiniu procesu. 

Joseph Murphy „Jūsų pasąmonės galia“

Viena iš labiausiai pripažintų ir skaitomiausių visų laikų saviugdos knygų, padėjusi milijonams žmonių pakeisti gyvenimą. Jūsų pasąmonės galia – garsiausia Džozefo Merfio knyga – pristato ir aiškina būdus, kaip sutelkti savo mintis ir pašalinti pasąmonėje glūdinčias kliūtis, neleidžiančias mums gyventi sveikai, turtingai ir laimingai. Praktiška, pilna išbandytų pratimų ir įkvepiančių gyvenimo istorijų knyga išmokys valdyti pasąmonę ir įrodys, kad įprastinis mąstymas ir svajonės kuria jūsų likimą. Nes žmogus yra tai, ką jis mąsto.

Colleen Hoover „Ką praleidau, kol miegojai“

Kvin susipažįsta su Grehemu nelaimingiausią savo gyvenimo dieną. Būtent tada, kai atrodo, kad visas pasaulis tuojau subyrės į šipulius, įsižiebia viltis patirti tikrą meilę. Tačiau prabėgus keletui nuostabių santuokos metų Kvin ir Grehemo laimė ima aižėti. Užgniaužtos nuoskaudos, neišsakytos mintys ir tyla kasdien juos gramzdina vis gilyn, kol galiausiai ima atrodyti, kad išeities tiesiog nebėra. Kvin ir Grehemas žino, kad tolesnį jų gyvenimą gali nulemti vos vienas sprendimas, kuris arba taps išsigelbėjimu, arba viską užbaigs. 

Kristin Hannah „Keturi vėjai“

„Keturi vėjai“ – tai nepamirštamas Amerikos ir amerikietiškos svajonės portretas nepalaužiamos moters akimis. Šios moters drąsa ir auka taps skiriamuoju visos kartos ženklu.

William Kent Krueger „Maloningoji žemė“

Tai sukrečianti saga apie draugystę, pakeliančią bet kokius išbandymus, apie šeimą, kuri yra geriausia atrama, ir apie paiešką namų, kurie yra ten, kur širdis. Čia viskas kitaip nei atrodo, verčiasi aukštyn kojom, kai mažiausiai tikiesi, o detalės užima kvapą. Ši istorija apie tai, kaip išlikti, kai pasaulis atstūmė, nusisuko ar net atsigręžė prieš, ir apie šviesiąją žmogaus pusę, padedančią nepamesti kelio ir tamsiausią naktį.