Bibliotekos projektai – skirtingo amžiaus ir poreikių bendruomenei

Režisieriaus Juozo Miltinio siluetas

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka sėkmingai tęsia projektinę veiklą. Jau gavome beveik 23 000 eurų 7 projektams įgyvendinti – mūsų lankytojų pamėgtiems kultūros renginiams, jaunimui. Džiaugiamės galėdami tęsti režisieriaus Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaidą – šiai bibliotekos iniciatyvai skirta daugiausia lėšų.     

Jau keturioliktą kartą organizuosime renginių ciklą „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje“, vykstantį ir Panevėžio regione. Lankytojus kviesime į aukštos kultūrinės vertės susitikimus su iškiliais kultūros ir meno premijomis apdovanotais kūrėjais, pažintį su jų kūryba. Tad Panevėžyje tikimės sulaukti fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus, menotyrininko Virginijaus Kinčinaičio, žurnalistės, dokumentinių filmų kūrėjos Nijolės Baužytės, kino režisieriaus Lino Mikutos ir kt. Projektui įgyvendinti skirta 3 600 eurų.

Bus tęsiamas projektas „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“ (gauta 1 800 Eur). Kviesime į renginius ir koncertus, supažindinsiančius su garsių Panevėžio regiono menininkų kūryba.

Laisvės aikštėje vėl šurmuliuos tradicinė „Vasaros knygų fiesta“ – jai gavome 1 000 eurų.

Tęsis jaunųjų kūrėjų galimybių tribūna „Nevėžis“. Savo talentą vėl demonstruos jaunieji dailininkai ir literatai, bus išleistas jų kūrybos almanachas, vyks iškilmingi apdovanojimai. Projektui skirta 2 000 eurų.

Kuriantis muziką Lietuvos jaunimas – solistai, ansambliai ir grupės – bus pakviesti dalyvauti jau XII Elenos Mezginaitės dainuojamosios poezijos festivalyje-konkurse „Mano senas drauge…“. Festivalis paprastai suburia per 120 kūrėjų ir atlikėjų, vyksta konkursas, apdovanojimai. Šiam projektui gauta 2 500 eurų.

Gerai įvertinta jaunimui skirta biblioterapijos ir kūrybiškumo stovykla „Kėdes į lauką“, tad vasarą jauniems žmonėms vėl galėsime pasiūlyti terapijos, kūrybiškumo, meninio ugdymo ar pramoginių veiklų. Tam skirta 1 837 eurai.

Projektui „Juozo Miltinio kultūrinio paveldo sklaida, pasitelkiant papildytos realybės technologijas. Antrasis etapas“ įgyvendinti iš kelių šaltinių gavome 10 000 eurų. Bus sukurta interaktyvi prieiga prie režisieriaus kultūrinio paveldo (autentiškos aplinkos, meno kūrinių kolekcijos, bibliotekos, rankraščių), parengta papildytos realybės technologijų kilnojamoji paroda.

Sekite informaciją bibliotekos sklaidos kanaluose!

Projektus finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

LKT_Logotipas