Apie mokytoją ne tik mokytojams: Karolio Klimo knygos „Mokytojas“ pristatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-04-13
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Balandžio 13 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje bus pristatoma didžiulio susidomėjimo Vilniaus knygų mugėje sulaukusi Karolio Klimo knyga „Mokytojas“.

K. Klimas, rašantis populiarų tinklaraštį „Lietuvių kalbos mokytojas“, knygoje pasakoja apie jauną, maištingą žmogų, kurį gyvenimo prasmės paieškos atveda į vieną Vilniaus gimnazijų. Matydamas, kad pasenusi švietimo sistema nepajėgi suteikti mokiniams reikiamo išsilavinimo, jaunatviško maksimalizmo kupinas mokytojas imasi iniciatyvos. Ar jam pavyks įrodyti, kad mokytis reikia ne dėl pažymių?   

Tai neįprasto žanro grožinis kūrinys apie dvejus darbo gimnazijoje metus, kuriuos įrėmina (nebe)jauno, savęs ieškančio žmogaus istorija. Knyga skirta ne tik pedagogams, 11–12 klasių mokiniams ir jų tėvams, bet ir VISIEMS, kas domisi literatūra, nori (iš naujo) atrasti žymiausius užsienio ir lietuvių autorius, pažvelgti į nepagražintą darbo mokykloje realybę. Pasak K. Klimo, tai kūrinys apie mokytoją ne tik mokytojams.

Didžiulio susidomėjimo sulaukęs „Mokytojas“ pirmą kartą pristatytas sausakimšoje Vilniaus knygų mugės salėje. Pirmas tiražas buvo išpirktas vos per 2 savaites. „Mokytojas“ daugiau negu mėnesį yra antra pagal perkamumą knyga interneto svetainėje www.knygos.lt

Balandį K. Klimas su „Mokytoju“ leidžiasi į turą po Lietuvą – knygą pristatys 30 mokyklų ir bibliotekų. Suplanuotame maršrute numatyta aplankyti ne tik didžiuosius miestus (Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį, Alytų, Uteną), bet ir miestelius (Elektrėnus, Lentvarį, Kaišiadoris, Ukmergę, Švenčionis, Ignaliną, Kėdainius, Joniškį, Nidą, Rietavą, Jurbarką, Vilkaviškį, Kuršėnus ir kt.). Bibliotekose numatytuose kūrinio pristatymuose laukiami visi, tad ateikite pasiklausyti ir smagiai pabendrauti!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.