Rokiškio biblioteka kviečia moksleivius į edukacijas

daugoteka-rokiskyje

Lietuvos savivaldybių bibliotekose žaibiškai plinta naujas inovatyvus žaidimas ,,Draugoteka“. Vasario 22 d. Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriuje pristatytas skaitymo skatinimo iššūkio žaidimas „DAUGOTEKA“. Renginyje dalyvavo Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos ir Kamajų Antano Strazdo gimnazijos mokiniai, mokytojai. Renginių vedėjas Valdemaras Liudvinavičius originaliai pristatė naują žaidimą.

Žaidimo pavadinimu „Draugoteka“ akcentuojama: tai vieta, kur renkasi draugai, su jais galima susipažinti. Naujas virtualus žaidimas savo turiniu yra susietas su bibliotekoje esančia knygų kolekcija ir programėle siekiama kelių svarbių tikslų: vaikus ir paauglius paskatinti skaityti, padėti geriau suprasti save, išmokyti užmegzti kokybiškus socialinius ryšius – susirasti tikrų draugų. Tikimės, kad mūsų pasirinkta žaidimo forma bus patraukli ir vertinga jaunajai kompiuterių, išmaniųjų telefonų, socialinių tinklų kartai.

Žaidimas paprastas ir interaktyvus: bibliotekos erdvėse žaidėjas sutinka penkis nepažįstamus paauglius – skirtingų pomėgių, įpročių, būdo, patirčių turinčius Joną, Klaudiją, Luną, Saulę ir Eliją. Jo užduotis – susidraugauti su jais ir surinkti kuo daugiau tikrą draugystę žyminčių širdelių. Nepažįstamieji, tapdami žaidėjo draugais, pasakos savo istorijas, kaip sprendė sunkias gyvenimo problemas, kaip suprasti svarbius dalykus padėjo (ir kokios konkrečiai) knygos, kurias vaikai gaus bibliotekoje arba knygomate ,,Draugoteka“.

 Atsisiųskite NEMOKAMĄ programėlę, išbandykite, žaiskite! Programėlė pritaikyta ,,Android“ ir iOS operacinių sistemų mobiliesiems įrenginiams.

Nuo kovo 1 d. kviečiame registruotis į vaikų ir jaunimo skyriaus organizuojamas edukacines veiklas, kurių tikslas – ugdyti moksleivių socialinių santykių su aplinka kūrimo kompetenciją. Skirtingos edukacinės programos susijusios su sukurta knygų kolekcija ir virtualaus žaidimo „Draugoteka“ herojais. Registracija tel. 8 458 52793.

Parengė vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova
Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešoji biblioteka

Projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ vykdytojai ir partneriai – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, Kauno apskrities viešoji biblioteka, žaidimų dizaino kompanija „Black Book AS“. Projektas finansuojamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo lėšomis.