Edukacinė-terapinė programa „Mėnulio žemėlapis“ Rokiškio bibliotekoje

rokiskis-sensorika

Rokiškio Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo skyriuje laikinai buvo įkurta penkių pojūčių erdvė. Joje edukacinės-terapinės programos „Mėnulio žemėlapis“ metu naudota audiovizualinius jutimus stimuliuojanti sensorinė „Penkių pojūčių“ įranga (su integruotais šviesų, garsų valdymo efektais, šviečiantis molbertas, šviesos ir smėlio stalas, mėnulio būgnas ir kt.), kuri dalyviams padėjo atsipalaiduoti, geriau įsiklausyti į savo jausmus ir emocijas. Įrangą šiai erdvei paskolino Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. 

,,Kosminėje erdvėje“ apsilankė, smagiai bei naudingai leido laiką 25 vaikų grupės, šeimos. Daugiau kaip 400 dalyvių, apsirengę ,,astronautų-kosmonautų kostiumus, išmokę ateivių kalbos, pasigaminę žemėlapį bei pasiėmę reikalingiausius daiktus, sėdo į erdvėlaivį ir leidosi į žaismingą ir paslaptingą kelionę“. Tamsioje ir jaukioje erdvėje, su besikeičiančių spalvų šviesomis, su įvairiais garsais ir ekranu, vaikai ir suaugusieji svajojo, ką veiktų mėnulyje, tyrinėjo įvairiausius kosminius vaizdus, stebėjo ir aptarė animacinį filmą ,,Nuostabusis mėnulio žemėlapis“, ant šviečiančio molberto piešė ateivius, mėnulį, grojo mėnulio būgnu, susipažino su knygomis apie dangaus kūnus ir sapnavo saldžius sapnus.

Visiems keliauti buvo smagu! Ši nepaprasta kelionė parodė, kam reikalingi tikri draugai, ir, kad geriausių kelionių kartais suplanuoti neįmanoma. Edukacinės-terapinės programos dalyviai sugrįžo į Žemę su gera nuotaika ir kupini įspūdžių.

Norinčius keliauti ir patirti tokius pat įspūdžius, kviečiame kovo ir balandžio mėn. apsilankyti Laibgalių, Pandėlio, Sėlynės ir Kamajų bibliotekose.  

Parengė vyresn. bibliotekininkė edukacijai Nadiežda Ivanova
Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešoji biblioteka