Patogi naujovė skaitytojui – knygomatas

Vaizdas be pavadinimo

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka savo skaitytojams siūlo naują paslaugą – knygomatus.  

Prie bibliotekos Centrinių rūmų (Respublikos g. 14), rekonstruojamo Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriaus (Aukštaičių g. 4) pastatyti knygomatai suteikia galimybę pasiimti užsakytas knygas bet kuriuo paros metu ir visomis dienomis, per šventes bei savaitgalius. Naujieji įrenginiai veikia ir bibliotekos darbo valandomis, tad lankytojai gali pasirinkti jiems patogesnį būdą – ar pasivaikščioti tarp knygų lentynų, išklausyti kvalifikuotų darbuotojų rekomendacijų (šiuo metu Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyrius dirba Respublikos g. 26-4), ar pasinaudoti knygomatu.

Knygomatu naudotis labai paprasta. Užsisakote knygą www.ibiblioteka.lt arba bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus tel. (8 45) 46 54 97. Kai tik bibliotekininkai ją įdės į knygomatą, į savo mobilųjį telefoną gausite SMS žinutę su PIN kodu. Šis ir bus būtinas atsiimant norimą knygą.

„Knygomatu gali naudotis visi registruoti bibliotekos skaitytojai. Dar neužsiregistravusiems siūlome tai padaryti www.ibiblioteka.lt. Patogu ir tai, kad knygas galite grąžinti į šalia esantį grąžinimo įrenginį“, – sako Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vadovė Gitana Užkurėlienė.

Nors knygomatai veikia vos kelias dienas, panevėžiečiams jie akivaizdžiai patinka, nes jau ėmė naudotis naująja paslauga. Svarbu tai, kad naujieji įrenginiai pritaikyti ir turintiems negalią žmonėms.