Parodos „Jeigu aš būčiau paukštis…“ atidarymas Zarasų bibliotekoje

zarasai-paroda-1

Vasario 10 dieną Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Vaikų literatūros skyriuje vyko Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos ugdytinių parodos „Jeigu aš būčiau paukštis…“ atidarymas. Renginyje dalyvavo kūrinių autoriai – moksleiviai ir jų mokytoja, dailininkė Ramunė Sladkevičiūtė Dainienė, mokyklos direktorė Rasa Juškėnienė, jaunųjų dailininkų artimieji, bibliotekos direktorė Danutė Karlienė, Zarasų kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvas „Čiūta“.

Dailininkė Ramunė Sladkevičiūtė Dainienė papasakojo apie kilusią mintį dalyvauti Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos organizuotame Tarptautiniame dailės darbų konkurse „Jei aš būčiau paukštis…“, nes paukščiai mus supa, stebina ir žavi. Papasakojo kaip pasiruošė priemones, medžiagas koliažo darbų kūrimui.

Jaunieji dailininkai papasakojo kaip jungė gimusias mintis, idėjas ir kūrybiškumą. Kaip stengėsi įsivaizduoti ką skrendantys sparnuočiai mato žvelgdami žemyn – į pievas, parkus, upes. Jokūba Liepa sukūrė nakties vaizdą su rodykle, rodančia kur nuskrido paukštis, nes naktimis mėgsta išėjusi ant stogo žiūrėti į žvaigždes. Vita pavaizdavo tai, ką jos manymu skrendantys paukščiai mato žvelgdami žemyn. Natalijai patinka piešiant sujungti idėjas ir svajoti, kad ir žmogus gali tapti paukščiu. Danieliui kilo mintis pavaizduoti mažą paukštelį tupintį ant piliakalnio, o Nilas kūrinyje pavaizdavo Lietuvos nacionalinį paukštį gandrą varlinėjantį baloje.

Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos direktorė Rasa Juškėnienė pasidžiaugė moksleivių kūrybiškumu, galimybe jų kuriamo meno sklaidai.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Danute Karlienė džiaugėsi ir dėkojo už dalijimąsi meno kūriniais, už bibliotekos lankytojams suteiktą galimybę susipažinti su jais.

Nei vienas renginio dalyvis nebuvo abejingas Zarasų kultūros centro folkloro kolektyvo „Čiūta“ merginų ir energingosios vadovės Dianos Skvarčinskaitės atliekamoms giesmėms. Balsingosios giedotojos apdainavo šarkelę ir sakalėlį, gegulę ir gervelę. Paukščiai lydi mus visą gyvenimą, žmogus lyginamas su paukščiu.

Dėkojame visiems ir kviečiame parodą aplankyti iki vasario 28 d.

Parengė Zina Černovienė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos Dumbravienės