Panevėžio regiono bibliotekos Vilniaus knygų mugėje pristato „Draugoteką“

Trys merginos sėdi prie stalo ir žiūri į planšetes

Įprastai dalyvaujame knygos mylėtojų šventėje, Vilniaus knygų mugėje, ir su Panevėžio regiono bibliotekų kolegomis lankytojams pristatome įdomiausias naujoves. Šįkart – interaktyvią mobiliąją programėlę „Draugoteka“ 5–8 klasių amžiaus moksleiviams ir su ja susijusią edukaciją.

Įsibėgėjus mugei džiaugiamės, kad naujoji programėlė sulaukia daug jaunųjų lankytojų dėmesio, o „Draugotekos“ pristatymo erdvėje aktyviai vyksta ir edukacinės programos.

Į pažintį su „Draugoteka“ vedančioje edukacijoje lankytojų grupės iškelia kokią nors bendravimo, emocinę ar kitokią problemą, kalbasi, kaip ją būtų galima spręsti, sprendimo būdų ieško „Draugotekos“ knygų kolekcijoje. Atsakymų randa ir virtualiai žaisdami „Draugotekos“ programėlėje. Čia žaidėjas sutinka penkis paauglius – skirtingų pomėgių, įpročių, būdo, patirčių turinčius Joną, Klaudijų, Luną, Saulę ir Eliją su kuriais gali susidraugauti. Šie personažai rekomenduoja knygas, kurias galima rasti lentynoje šalia.

Visas keturias Knygų mugės dienas, vasario 23–26 d., Jaunųjų skaitytojų salės Bibliotekų erdvėje, jungtiniame Panevėžio regiono bibliotekų stende, interaktyvius edukacinius „Draugotekos“ užsiėmimus pristatome su regiono kolegomis: Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos, Kupiškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos edukatoriais.

Kviečiame apsilankyti!