Pavasariu kvepiantis koncertas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-03-14
Laikas:17:15

Jau ne pirmą kartą bibliotekos erdvėse skamba Vytauto Mikalausko menų gimnazijos auklėtinių atliekama muzika. Praeitų metų gruodį pradėta nauja bibliotekos iniciatyva – bendradarbiaujant su šia gimnazija nuolat organizuoti jos auklėtinių ir dėstytojų koncertus bibliotekoje.

Kovo 14 d. 17.15 val. kviečiame į liaudies instrumentų koncertą „Pavasario natos“, pranašaujančio bundančią gamtą, į gyvenimą įnešiančio šviesių, skaidrių spalvų.

Koncertuos XV nacionalinio Jono Švedo konkurso dalyvės Rūta Malinauskaitė (kanklės) ir Anastasija Kostina (lamzdelis).

Kanklės – tradicinis, styginis lietuvių liaudies muzikos instrumentas daugeliui gerai žinomas, tuo tarpu lamzdelis rečiau skamba koncertuose, todėl klausytojams bus maloni galimybė išgirsti juo atliekamus kūrinius.

Koncerto metu girdėsime Georgo Friedricho Handelio „Chaconna“, Jono Švedo „Katpėdėles“ iš bagatelių ciklo „Pievų taku“, Vaclovo Paketūro Koncertą kanklėms II d., Vaidos Striaupaitės-Beinarienės šokį „O tai mano oželis“, Rymanto Mikelsko „Miego vežimus” ir kt.

Kartu su Rūta koncertuos koncertmeisterė Tatjana Mitkienė, su Anastasija – Loreta Baublinskienė.

R. Malinauskaitę muzikavimo paslapčių moko mokytoja Eglė Račinskienė, A. Kostiną – Rimantas Baublinskas.

Kviečiame ateiti ir pasinerti į muzikos garsus!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.