Dailyraščio konkursas Traupio bibliotekoje

1-konkursas

Traupio biblioteka jau treti metai organizuoja dailyraščio konkursą, kurio tikslas – parodyti taisyklingo, aiškaus ir dailaus rašymo įgūdžius, kurių taip pasigendame informacinių technologijų laikais.

Šių metų dailyraščio konkursas buvo skirtas Lietuvos sostinės Vilniaus ir Gedimino laiškų metams, tad konkurso dalyviai rašė legendą apie Vilniaus atsiradimą „Gedimino sapnas“. Dauguma traupiečių rašė bibliotekoje, sulaukėme ir atsiųstų dailyraščių iš virtualios erdvės lankytojų. 20 darbų buvo patalpinti Traupio bibliotekos feisbuko paskyroje, kur puslapio lankytojai atidavė savo balsus už gražiausias rašysenas.

Dailyraščio konkurso nugalėtojai buvo paskelbti vasario 21-ąją – Tarptautinę gimtosios kalbos dieną. Išrinktos trys gražiausios rašysenos: vaikų, jaunimo ir suaugusių. Jų autoriams skirti nugalėtojų diplomai ir lietuvių autorių knygos. Visiems dalyviams įteiktos padėkos, kuriose įpinta kiekvieno dalyvio rašysena. Dailyraščiai papuošė bibliotekoje eksponuojamą parodą, skirtą Vilniaus 700 metų jubiliejui „Gedimino laiškai: tada ir dabar“.

Biblioteka džiaugiasi dalyviais, aktyviai įsitraukusiais į konkursą ir parodžiusiais pagarbą lietuviškam raštui. Juk dailiai ranka užrašytas tekstas – viena gražiausių pagarbos gimtajai kalbai formų.

Traupio bibliotekos informacija