Projekto „Kartu paskaitykime knygelę“

ramygos-biblioteka

Atnaujintoje Ramygalos bibliotekoje vėl šurmuliuoja mažieji skaitytojai. Kartu su lopšelio – darželio „Gandriukas“ vyresniųjų grupių ugdytiniais, dalyvaujančiais tarptautiniame projekte „Kartu paskaitykime knygelę“, buvo atverstos visos vaikų rašytojos Evelinos Daciūtės knygelės, esančios bibliotekoje!

Mažieji klausėsi skaitomų istorijų, jas aptarinėjo, mąstė, galvojo. Išklausę pasakojimą „Kas pažįsta Šmikį Bilbą?“ atliko užduotis. Jų manymu – jis gali būti ir žmogus, ir meškis, tik keistas ir labai išdykęs! Vaikai, grįžę į namus, pažadėjo pratęsti paieškas… Knygelėje „Drambliai ėjo į svečius“ vaikai sužinojo įdomiausių faktų apie dramblius: kur jie gyvena laisvėje, ką mėgsta, išsiaiškino kūno dalis, kokio įspūdingo dydžio jo ausys, straublys ir uodega. O jis pats – per visą biblioteką!

Buvo diskutuojama, kas paskatino juos išsukti iš kelio, pasitikrinta, kaip sekasi skaičiuoti iki dešimties pirmyn ir atgal ir kartu su vaikais nutarta, kaip svarbu visais iki vieno pasirūpinti ir niekada nepamiršti kokiu tikslu eini…

Skaitymo skatinimas nuo mažų dienų – labai svarbus veiksnys augančio žmogaus ugdymui. Į šią veiklą įsitraukia dauguma rajono bibliotekų, ruošdamos įvairius renginius, edukacijas, pristatant knygeles mažiesiems, įtraukiant juos į skaitymo procesą.

Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija