Tarptautinė jaunimo solidarumo ir savanorystės diena „Paminėkime ją drauge“ Pasvalio bibliotekoje

psvb-savanoryste

Gruodžio 14 dieną Pasvalio Atvirame jaunimo centre buvo paminėta Tarptautinė jaunimo solidarumo ir savanorystės diena.

Itin gausiai susirinkusiuosius pasveikino Pasvalio Atviro jaunimo centro vyriausioji specialistė Gintarė Gikienė. Darbuotoja dalyviams trumpai pristatė renginio programą, svečius. Sakoma, kad savanorystė – gėris ne tik kitam, bet ir sau. Padėdami kitam – padedame sau. Šių teiginių tiesą puikiai patvirtino pirmojo pranešimo „Savanorystė – galimybės jaunimui“ autorė – VšĮ „Socialinė iniciatyva“ direktorė, projektų vadovė Viktorija Gaspariūnaitė. Pranešėja jaunuolius išsamiai supažindino su savanorystės programa, jos nauda ir grįžtamuoju ryšiu.

Anot Viktorijos, savanorystė – galimybė geriau save pažinti. Tai pat – puiki terpė „pasimatuoti“ įvairias profesijas. Savanoriaujant ne tik plečiamas pažįstamųjų ratas, užmezgami svarbūs kontaktai, bet ir įgaunama drąsa kalbėti viešai.

Pranešėja noriai dalinosi patarimais, kalbėdama pasitelkė pavyzdžius iš mūsų kasdienybės, o pranešimą baigė įdomiu filmuku.

Kol laukėme kitų pranešėjų, galėjome trumpam pasimėgauti Pasvalio užimtumo centro „Viltis“ savanorio Arno atliekama daina „Aš galiu“. Kūrinį jaunuolis atliko gestų kalba. Atsidėkodami už šiltą pasirodymą, ta pačia kalba jaunajam atlikėjui tarėme žodį „ačiū“.

Po šio gražaus muzikinio intarpo savo patirtimis su susirinkusiaisiais dalinosi Lietuvos nuomonės formuotojas Antanas Jakimavičius bei televizijos aktorius, renginių vedėjas Justinas Daugėla.

Antanas Jakimavičius vienas populiariausių „YouTube“ kanalo Lietuvoje kūrėjų. Būdamas 13-os, pradėjo ekspermentuoti, kurti savo pirmuosius vaizdo įrašus. Nors iš pradžių jie nesulaukė didelio susidomėjimo, Antanas nepasidavė ir toliau kryptingai siekė savo užsibrėžtų tikslų. Didžiausias iš jų – pramogų industrija. Net jei esi intravertas, bandydamas ir stengdamasis išlipti iš komforto zonos, gali daug ką pasiekti.

Kaip ir Viktorija, Antanas jaunimui taip pat siūlo išbandyti kuo daugiau sričių. Juk tik bandydami suprasite ko iš tikrųjų norite.

Justinas Daugėla – aktorius, išgarsėjęs kultiniame televizijos seriale „Rezidentai“. Svečias noriai pasakojo apie aktorystę, renginių vedimą, socialinius tinklus, šou verslo užkulisius.

Justinas savo kelią link norimos veiklos pradėjo būdamas dvidešimties. Studijuodamas prestižinę specialybę, neatsispyrė pagundai save išbandyti kitokiame amplua. Noro ir užsidegimo vedamas, pradėjo dalyvauti įvairiose aktorių atrankose. Nors vaidmenys iš pradžių buvo smulkūs, jis nepasidavė bei ėmėsi naujų iššūkių. Bandydamas ir nebijodamas suklysti, Justinas neliko nepastebėtas.

Dėkojame Antanui Jakimavičiui ir Justinui Daugėlai už pasidalintas istorijas bei įkvepiančias mintis. Linkime Jiems kuo didžiausios sėkmės pildant bei įgyvendinant savo tikslus.

Antrojoje programos dalyje vyko edukacija – „Po žvaigždėtą dangų“ ir kūrybinės dirbtuvės „Muilo gamyba“.

Užsiėmimuose dalyvavo Pasvalio rajono policijos komisariato jaunieji policijos rėmėjai ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato atstovės.

Programos kulminacija – Pasvalio rajono policijos komisariato jaunųjų policijos rėmėjų apdovanojimai. Jų metu buvo apdovanoti aktyviausi policijos rėmėjai. Visiems susitikimo dalyviams buvo įteiktos veiklos skatinimo dovanos. Džiaugiamės ir mes kartu bei linkime jauniesiems rėmėjams neprarasti motyvacijos bei noro veikti, daryti gerus darbus ne tik dėl savęs, bet ir mūsų visuomenės.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija