Suaugusiųjų neformaliojo švietimo programa „Meno kūrybinės dirbtuvės senjorams“ Zarasų bibliotekoje

zarasai-suaugusiųjų-mokymai

Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vykdant suaugusiųjų neformaliojo švietimo programą „Meno kūrybinės dirbtuvės senjorams“ buvo organizuojami užsiėmimai, skirti susipažinti su keletu meno žanrų. Dalyvaudami veiklose programos dalyviai mokėsi tapybos keliomis technikomis.

Pradžioje susipažino su tapybos guašu technika, komponavimo lape pradmenimis. Šios temos pagrindinis darbas buvo buitinio natiurmorto tapymas. Kitas žanras, kurio mokėsi programos dalyviai, tapymas akvarele. Komponuojant gėles lape, daug dėmesio buvo skiriama šviesos ir šešėlių, spalvų ir atspalvių reikšmei paveiksle. Piešiant portretą klasikine piešimo technika – grafitiniu pieštuku menininkės turėjo pozuotoją. Gilino žinias išdėstant žmogaus galvos proporcijas, po to žinias pritaikė praktiškai. Programą užbaigė tema peizažo tapymas akrilu ant drobės.

Užsiėmimus vedė piešimo, tapybos, spalvinės, grafinės ir erdvinės raiškos, neformalios dailės studijos mokytoja metodininkė Ramunė Sladkevičiūtė Dainienė. Dėkojame menininkei. Taip ir prabėgo 24 valandos spalvų ir štrichų žaismo. Dailės terapija remiasi požiūriu, kad tai, kas žmogui svarbiausia ir reikšmingiausia, slepiasi mūsų pasąmonėje ir giliai viduje kiekvienas iš mūsų žino, kas jam yra teisingiausia, tik dažnai sunku tai suvokti, išreikšti. Ši programa prisidėjo prie programos dalyvių kūrybinių galių ir gebėjimų lavinimo, suteikė galimybes prasmingai ir kūrybingai leisti laisvalaikį.  

Suaugusiųjų neformaliojo švietimo programą „Meno kūrybinės dirbtuvės senjorams“ dalinai rėmė Zarasų rajono savivaldybė.

Stanislova Bikulčiūtė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. metodininkė, programos vadovė
Nuotraukos Inesos Dumbravienės