Panevėžio Elenos Mezginaitės viešojoje bibliotekoje parodos „Mano angele šviesos“ atidarymas

paroda-parko-biblioteka

Gruodžio 19-osios vakarą Panevėžio Elenos Mezginaitės viešojoje bibliotekoje įvyko tautodailininkės, meno kūrėjos, jogos mokytojos, dviejų knygų autorės Laimutės Vološkevičienės parodos atidarymas ir kalėdinis kūrybos vakaras „Mano angele šviesos“. Renginyje skambėjo Panevėžio muzikos mokyklos kanklininkių ansamblio „Ašarėlė“ atliekamos melodijos.

„Klausaus ką šneka angelas balsu, aš nieko negirdžiu, galbūt tik vėją, bet viskas tą sekundę nuskaidrėja ir tampa man gyvenimo prasme“, – tokiomis poeto Aido Marčėno eilėmis Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos bibliotekininkė Inga Matelienė pakvietė tautodailininkę Laimutę Vološkevičienę pristatyti savo parodą ir papasakoti apie savo kūrybą. Kūrėjos paroda sudaryta iš dviejų dalių. Viena iš jų – kalnai. Bibliotekos erdvėje eksponuojamos nuotraukos yra iš ankstesnio Laimutės Vološkevičienės gyvenimo etapo – jaunystėje bibliotekos viešnia mėgo kopti į kalnus. Pasak meno kūrėjos, šis užsiėmimas jai buvo ir yra labai svarbus – čia pasisėmė kalnų viršūnėse glūdinčios stiprybės. Paklausta apie angelus ir jų reikšmę gyvenime, tautodailininkė prisipažino, kad kopiant kalnais jautė, jog kažkas tarsi ją saugo. Laimutė Vološkevičienė yra įsitikinusi, kad kiekvieną mūsų saugo angelas sargas, todėl labai svarbu klausyti savo intuicijos, vidinio balso ir pamatyti siunčiamus ženklus. Nustojus laipioti kalnais, tautodailininkės gyvenime atsirado joga. Ji yra studijos „Jogos medis“ vadovė, profesionali mokytoja. Vakaro viešnia buvo atvira – ir joga, ir kalnai – tai pomėgiai, gebantys atskleisti ir gerinti santykį su savimi.

Kita dalis parodos yra pačios Laimutės Vološkevičienės tapyti paveikslai. Šie darbai skirti lietuviškai žiemai: gamtos peizažai, apsnigtos kalnų viršūnės, angelai. Vienas išskirtinių  darbų – paveikslas, kuriame yra vaizduojamas lietuvių švenčių ir darbų metinis kalendorius pagal runas: nuo lygos iki lygos. Parodoje galima pamatyti ir paveikslą, skirtą M. K. Čiurlioniui – jį nutapyti įkvėpė minėtos asmenybės kūryba.

Kalėdiškai jaukų vakarą nuostabiais muzikos garsais ir dainomis renginio dalyvius užbūrė septynios Panevėžio muzikos mokyklos kanklininkių ansamblio „Ašarėlė“ narės, kurių vadovė Rima Mureikienė. Renginio pabaigoje Laimutę Vološkevičienę sveikino artimieji, draugai, mokytoja ir jogos mokinės. Niekas neskubėjo skirstytis – susirinkusieji apžiūrinėjo parodą, bendravo, mėgavosi Laimutės Vološkevičienės pasiūlytu gėrimu – šiltomis obuolių sultimis su kalėdiniais prieskoniais. Parodos autorė išreiškė didelę padėką bibliotekai – už tai, kad suteikia galimybę parodyti savo kūrybą, organizuoja susitikimus.

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka kviečia užsukti ir aplankyti Laimutės Vološkevičienės parodą „Mano angele šviesos“. Darbai bus eksponuojami iki sausio 10 dienos. Maloniai kviečiame!

Parengė Vaida Žalienė
vyresn. metodininkė komunikacijai ir projektų valdymui

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešoji biblioteka