Edukacijos ir Kalėdinės dirbtuvės Panevėžio regione

kaledoms

Kalėdinės dirbtuvės Zarasų miesto mugėje

Turbūt pirmas kartas, kai Zarasuose taip stipriai alsuoja Kalėdų dvasia. Penktadienio vakarą įžiebta miesto Kalėdų eglė atvėrė duris šventiniam laikotarpiui. Savaitgalį atnaujintame pasaže (Bukonto g. 1) buvo sukurta tikra Kalėdų pasaka. Miestiečius ir svečius viliojo ir dar vilios vietinių prekeivių mugė, kviečianti įsigyti meno kūrinius, savo kūrybos, rankų darbo gaminius, kalėdinį maistą ir gėrimus. Įspūdingomis dekoracijomis išpuoštoje erdvėje veikė kūrybinės dirbtuvės, kurias organizavo Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Linksmieji bibliotekos personažai Zuikis Nulėpausis, Pepė Ilgakojinė ir edukatorė Zina kartu su vaikais kūrė Kalėdų simbolių istoriją. Beribė vaikų fantazija ir miklūs vaikų pirštukai sukūrė po savo angelą sargą, Kalėdų senelio vyriausiąjį elnią Rudolfą, įvairiaspalvius eglutės žaisliukus. Kalbėjo apie Kalėdų stebuklus ir tradicijas. 

Akimirkos iš kalėdinių dirbtuvių vaizdo įraše:

Parengė Inesa Dumbravienė,
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Apie edukaciją ,,Simboliai iš dėžutės“

Gruodis visada pilnas paslapčių, simbolių ir svajonių išsipildymo. Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos Gedimino Matiekaus skaitykloje, I – II klasių gimnazistams vyko edukacija ,,Simboliai iš dėžutės“. Per tikybos pamokas ir klasės valandėles iš stebuklingosios simbolių dėžutės rinkome simbolius ir aiškinomės jų reikšmes, pagilinome žinias, kaip ir kokias simbolines žodžių reikšmes yra įprasminusi senoji krikščioniškoji baltų kultūra, ugdėme kūrybiškumą, viešą kalbėjimą ir bendruomeniškumo jausmą. Edukacija prasidėjo nuo prisiminimų apie leidinių su autografais kolekciją, o baigėsi gimnazistų nuoširdžiu žodžiu ,,ačiū“.

Parengė Reda Kiselytė,
Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos bibliotekininkė