Baigiamoji tarptautinio projekto konferencija

stories-projektas

Lapkričio 22–25 dienomis Ignalinos rajono savivaldybės ir bibliotekos atstovai – mero pavaduotojas Juozas Rokas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Lina Gladkauskienė, bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė ir pavaduotoja Vida Sekonienė dalyvavo projekto „Legendų ir liaudies pasakų svarba socialiniam suaugusiųjų besimokančiųjų reaktyvavimui ir „Covid-19ˮ pasekmių įveikimuiˮ baigiamojoje konferencijoje Šmarje prie Jelšų mieste Slovėnijoje. Konferencijos metu pasidžiaugta pasiektais rezultatais, užsimezgusiomis naujomis pažintimis, pristatyta projekto veiklas vainikuojanti knygelė „Istorijos gerina gyvenimą“.

Šio, dvejus metus vykdyto, projekto veiklų metu suaugusieji bibliotekos lankytojai mokėsi kaip naudotis skaitmeninės medijos priemonėmis, platformomis, bibliotekininkai gilino žinias psichosocialinėje srityje, mokėsi kaip organizuoti virtualius susitikimus, kaip taisyklingai fiksuoti, saugoti surinktas krašto istorijas, dirbti su vaizdo įrašų apdorojimo, redagavimo programomis. Didžiausias dėmesys skirtas pasakojimo menui, jo technikoms. Mokymai vyko Ignalinoje, Prachaticėje, Šmarje prie Jelšų miestuose. Kiekvienoje projekte dalyvaujančioje bibliotekoje buvo organizuotos legendų ir pasakų pasakojimo veiklos. Atrinktos kraštą atspindinčios ar labiausiai patikusios legendos, organizuoti jų iliustracijų konkursai. Užduočių, kūrybinių veiklų įgyvendintojai – vyresnio ir pagyvenusio amžiaus bibliotekų lankytojai.

Džiugu, kad pasiektas svarbus ilgalaikis tikslas – užmegzta draugystė ir numatoma ilgalaikė partnerystė su Šmarje prie Jelšų bei Prachaticės bibliotekomis.

Konferencijoje dalyvavę savivaldybės vadovai turėjo galimybę susipažinti ir pabendrauti su Šmarje prie Jelšų, Bistrica ob Sotli savivaldybių merais, Podčetrtek savivaldybės turizmo departamento vadovu. Gal būt ši pažintis ateityje virs naujomis bendradarbiavimo veiklomis kultūros, turizmo, sporto srityse.

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija