Aldonos Ruseckaitės biografinio romano „EMMI“ /Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterys/ pristatymas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-12-16
Laikas:16:00

Gruodžio 16 d. 16 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje – Aldonos Ruseckaitės naujo biografinio romano „EMMI“ /Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterys/ pristatymas.

Dalyvaus poetė, rašytoja Aldona Ruseckaitė, rašytojas kunigas Justas Jasėnas, fleitininkas Justinas Mačys, autorę kalbins filologė Elvyra Pažemeckaitė.

Šios knygos pavadinimas sudarytas iš keturių pirmųjų Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterų vardų raidžių – motinos Magdalenos, sesers Magdalenos, žmonos Emilijos ir mūzos Irenos.

Knygoje atveriamas jautrus rašytojo santykis su motina Magdalena, skaudžiai išgyvenusia sūnaus santuoką. Čia atskleidžiamas ypatingas Vinco ir jo sesers Magdalenos – taip pat poetės – ryšys. Komplikuoti santykiai poetą siejo su studente Emilija, po devynerių bendravimo metų tapusia jo žmona. Į sudėtingus Mykolaičių santuokos metus įsiterpusia kita profesoriaus studente – Irena.

„EMMI“ – penktasis Aldonos Ruseckaitės biografinis romanas apie garsias Lietuvos literatūros asmenybes. Autorė remiasi archyvine medžiaga, ją nuosekliai ir atidžiai tyrinėja, romane nemažai panaudota ir niekur neskelbtų faktų, kurie kartu su literatūrine išmone dar labiau priartina prie sudėtingos iškilaus klasiko asmenybės.

Renginys iš projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XIII“.

Projektą remia:

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.