Suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi siluetai“

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-11-25
Laikas:10:00
Vieta:Įvairios bibliotekos erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

2022 m. lapkričio 21–25 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija 23-ąjį kartą skelbia Mokymosi savaitę ir kviečia švietimo, kultūros ir meno, verslo įstaigas, institucijas, organizacijas ir visus suaugusiuosius mėgautis gyvenimu ir mokymusi.

Šių metų Mokymosi savaitės idėją įkvėpė avangardinio kino kūrėjo Jono Meko mintys apie prasmės ieškojimą kasdieniuose, paprastuose dalykuose, apie mokymąsi – kasdienybės prasmę. „Gyventi reikia be formulių, būti atviram… Neuždaryti langų, durų, žiūrėti, kas dedasi, pažinti, ko nepažįsti, nežinai…“ (J. Meko mintys iš filmo „Jono Meko antologija”).

Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija kviečia organizuoti mokymus, akcijas, atvirų durų dienas, atviras pamokas, nuotolinius mokymus, pristatymus ir diskusijas, kūrybines dirbtuves, meninės raiškos projektus, pusryčius, popietes ir vakarones, bendruomenių susitikimus ir talkas, pažintinius vizitus, parodas, socialines akcijas.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka taip pat dalyvauja Mokymosi savaitėje:

Lapkričio 22–23 d. 9–12 val. gyventojai kviečiami į mokymus „Darbas su „Microsoft Word 2010“ programa“. Mokymai vyks bibliotekos kompiuterių klasėje. Reikalinga registracija tel. 8 616 19 013.

Lapkričio 23 d. 17.15 val. angliškų pašnekesių klubas „Let‘s Talk“ Menų skaitykloje diskutuos apie kalbų mokymosi visą gyvenimą naudą (klubo susitikime kviečiami dalyvauti visi besidomintys diskusijos tema). Renginys vyks anglų kalba.

Lapkričio 25 d. 10 val. suaugusiųjų švietėjai kviečiami į nuotolinį patirties dalijimosi renginį, kuriame bus kalbama apie suaugusiųjų mokymosi galimybes Islandijos bibliotekose. Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų suaugusiųjų švietimo specialistams bus išsiųsta prisijungimo nuoroda, dėl papildomos informacijos galima kreiptis el. paštu virginija.svediene@pavb.lt

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.