Rugsėjį ir spalį minėti garsių kraštiečių jubiliejai

Vaizdas be pavadinimo

Prisiminkime rugsėjo ir spalio mėnesiais gimusius žymius kraštiečius. Tai gydytojai Mykolas Marcinkevičius ir Vladas Kuzma. Portale „Panevėžio kraštas virtualiai“ kviečiame plačiau skaityti apie jų gyvenimą, veiklą, skaityti prisiminimų. Čia rasite ir daugiau Panevėžio regionui reikšmingų įvykių ir jubiliejinių datų, naudingos informacijos, įdomių istorijų.

Gydytojai apžiūri vaikus Panevėžio ligoninėje

Šiais metais rugsėjo 29 d. sukako 130 metų, kai Andrioniškyje (Anykščių r.) pasiturinčių ūkininkų Onos ir Juozapo Marcinkevičių šeimoje gimė būsimasis gydytojas, medicinos mokslų daktaras, profesorius Mykolas Marcinkevičius. 
Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Kultūros paveldo tyrinėjimo ir skaitmeninimo skyriuje saugomas M. Marcinkevičiaus dukters Almonijos Marcinkevičiūtės-Bernadišienės fondas. Jame saugomi jos atsiminimai apie tėvą M. Marcinkevičių, fotografijos, korespondencija ir kiti dokumentai. 


Panevėžio ligoninės medicinos personalas su ligoniais

Spalio 15 d. minėjome talentingo tarpukario meto chirurgo Vlado Kuzmos 130-ąsias gimimo metines. V. Kuzma gimė 1892 m. Rėkliuose (Panevėžio r.) ūkininkų Prano Kuzmos ir Magdalenos Balčikonytės-Kuzmienės šeimoje. Tai Panevėžio krašto sūnus, palikęs pėdsaką ir Panevėžio ligoninės istorijoje, įdiegęs naujovių Lietuvos chirurgijoje.

Visus 2022-aisiais minimus jubiliejus rasite čia.