Projekto „Istorijų pasakojimas – teatras galvoje“ spektaklio „Gimtadienis‟ premjera Pasvalio bibliotekoje

teatras-galvoje

Šiandien bibliotekos Kūrybos ir edukacijų erdvėje (IV a.) vyko projekto „Istorijų pasakojimas – teatras galvoje“ spektaklio „Gimtadienis‟ premjera.

Renginį pristatė, su juo supažindino – jo iniciatorė vyr. bibliotekininkė Lijana Markevičienė.

Su susirinkusiaisiais šiltai bendravo bei į kūrybinį procesą juos įtraukė režisierė Birutė Ladygienė.

Pirmoje renginio dalyje nuotaikingą pasakojimą apie jautuką ir jo draugus, pagal lietuvių liaudies pasaką „Jaučio trobelė‟ vaizdžiai atliko Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus „Šaukšto Šmaukšto teatras“. Už šį žaismingą – paukštelių garsais, folkloriniais motyvais, dainelėmis, publikos įtraukimu ir dekoracijomis apipintą spektaklį – norėtume padėkoti režisierei Daliai Motiejūnienei.

Kol vyko pasiruošimas kitai spektaklio premjerai, Birutė Ladygienė susirinkusiuosius kvietė pasitreniruoti – atlikti dainelę apie žvirblį, kuri buvo kito spektaklio viena iš sudedamųjų dalių.

Apšilus, pramankštinus balso stygas – galėjome mėgautis antruoju spektakliu „Gimtadienis‟ – pastatytu, pagal literatės Tomos Trybytės pjesę „Sapno ir žemės vaikelis‟. Jį susirinkusiems dovanojo Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos lėlių teatras „Kaukutis”. Žiūrovai galėjo gėrėtis ne tik išradingais kostiumais, vizualizacijomis, apšvietimu, bet ir pačių teatro aktorių įkūnytais personažais (Kaukučiu, saulėgrąža, žvirbliais bei kirmėlyte, kuri galiausiai virto drugeliu bei išpildė savo svajonę skraidyti). Už aktorių paruošimą norėtume padėkoti kūrybingajai režisierei Birutei Ladygienei.

Džiaugiamės sėkminga spektaklio „Gimtadienis‟ premjera bei mūsų svečių iš Biržų pasirodymu. Aktoriams linkime kuo didžiausios sėkmės, neblėstančio įkvėpimo kurti bei įkūnyti personažus. Taip pat kuo ilgiau žiūrovus džiuginti savo pasirodymais.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija