Projektas „Jaunųjų kūrėjų galimybių tribūna NEVĖŽIS“: poreikis ir perspektyva

Jauni žmonės sėdi ant žemės ratus ir laiko rankose jaunimo kūrybos almanachą

Pasitinkant jubiliejinį – dešimtąjį – jaunųjų kūrėjų almanachą, jauki Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos erdvė sukvietė į forumą-diskusiją „Matyti aplinką kūrybingai“. Pats metas, baigiantis kalendoriniams metams, pasikalbėti apie veiklas, esamas ir būsimas.

Susirinkusieji projektui „Jaunųjų kūrėjų galimybių tribūna NEVĖŽIS“ darbus teikiančių moksleivių mokytojai diskutavo apie kūrybingumą, jo apraiškas, apskritai – apie atradimų prasmę jauno žmogaus gyvenime, spausdinto žodžio poveikį pasirinkimams.

Diskusijas harmoningai papildė „Minties“ gimnazistų performansas, iliustruojantis kūrybinį procesą, ir kūrybos skaitymas iš įvairių metų almanacho leidinių. Forumui-diskusijai pasirinkti raktiniai žodžiai: metafora, Čiurlionis. Kūryba – amžinas ieškančio žmogaus stimulas veikti.

Prasminga diskusija neišvengiamai baigėsi išvadomis:

  • Projektas „Jaunųjų kūrėjų galimybių tribūna NEVĖŽIS“ įprasmina mokinių kūrybą, o almanachas iš miesto leidinio išaugo į Panevėžio regiono leidinį. Tikimės ir kitų metų tęstinio projekto.
  • NEVĖŽIS augina jaunuosius kūrėjus, drąsina dalyvauti ir skatina teikti darbus į tribūną: motyvuoja į aplinką žvelgti kūrybingai ir tai perteikti savo darbuose.
  • Savita yra tai, kad mokinių tekstai iliustruojami dailės darbais, interpretuojančiais kūrinių stilių, nuotaiką, siužetą.
  • Miela būtų praplėsti iliustravimo galimybes pasitelkiant jaunuosius fotografus.

Forumą-diskusiją moderavo „Minties“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Emilija ir Eglė.

Emilija Gedraitienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Urtės Rimšaitės nuotraukos

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė. 

LKT_Logotipas