Jaunos tapytojos parodoje dominuoja sodrios spalvos

Mergina laiko rankose savo tapybos darbą
Pradžia:2022-11-29 17:00
Pabaiga:2022-12-23 14:00
Vieta:Atvira jaunimo erdvė (AJE)
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 29 d. 17 val. Atviroje jaunimo erdvėje atidaroma Mildos Juodiškytės tapybos darbų paroda „Mano kitoks pasaulis“. Parodos autorė teigia, kad visada buvo ir yra kitokia. Tai matyti ir jos tapyboje, kurioje dominuoja spalvos: ryškios, drąsios, sodrios.

Nuo pat vaikystės Milda mėgo stebėti pasaulį, kuris jai atrodė keistas ir paslaptingas, bet jį mergaitei patiko piešti ir spalvinti.

Ji pasakoja, kad baigus Panevėžio Juozo Balčikonio gimnaziją, prasidėjo niūrus ir juodas gyvenimo etapas, kuris ir paskatino grįžti prie spalvų pasaulio. Tėtis, radęs namuose jau nebenaudojamų dažų, juos atidavė dukteriai. Tada ji pradėjo piešti ant savo kambario sienų. Namuose lankėsi menu besidomintys žmonės, jie skatino tęsti, nesustoti.

„Lūžis mano gyvenime įvyko, kai pradėjau piešti kairiąja ranka, nors iš prigimties esu dešiniarankė. Mėgstamiausios mano temos yra žmonės, gyvūnai ir abstrakcijos. Bandau pagauti pačią sielos gelmę. Stengiuosi, kad būtų gyvos mano pavaizduotų žmonių ir gyvūnų akys, tarsi pačios kalbėtų.

Naktis – mano laikas. Tai dažniausiai piešiu naktį. Noriu atskleisti objektą tokį, koks jis yra. Nesistengiu jo pagražinti. Tegul bus piktas, liūdnas, kenčiantis… Spalva – man vienas svarbiausių elementų. Mane įkvepia pats gyvenimas, ypač jo tamsioji pusė, o idėjos ateina savaime, kartais kai užplūsta emocijos, kai perskaitau neįprastą istoriją ar sutinku žmogų“, – kalba jaunoji tapytoja.

Turi ir daugiau pomėgių savo gyvenime. Tapo ant puodelių, lėkščių, taurių, lipdo.

Mildos mama – žymi poetė Elena Mezginaitė. Tėtis Petras – inžinierius. Pasak tapytojos, būdama maištinga ir užsispyrusi, niekada neįvertino mamos kūrybos, per gimimo dieną mamos jai dovanotos poezijos knygos. Šiandien Milda ir pati rašo eilėraščius. Vieną skiria mamai Elenai Mezginaitei:

„Veidrodžiai dūžta
Savanaudė, bet gera
Nepažino niekas tavęs kaip aš
Gal dėl to tiek pykčio
Nes į veidrodį žiūrėti sunku
Bet veidrodžiai sudūžta
Ir supjausto rankeles“.

„Kūrinys, kaip ir pats pasaulis, gali turėti begalybę prasmių ir interpretacijų. Tegul žiūrovas tai pajaučia, nes mano piešiniai gyvi. Ir tai, kas juose, gyvens amžinai mano širdyje“, – teigia parodos autorė.

Paroda veiks iki gruodžio 23 d.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.