„Žaliojoje pelėdoje“ – aplinkos gražinimo akcija

akcija

Spalio 13-ąją šalia Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ įvyko aplinkos gražinimo akcija – Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijos pirmokai kartu su mokytoja Lina Špokauskiene bibliotekos pievelėje sodino krokus. Ši akcija – aplinkosaugos švietimo projekto „Girdžiu gamtos šnaresį“ viena iš dalių. Pievelės sodinimą finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

Nepabūgę rudeninio lietaus, nusiteikę darbui ir rankose laikydami nedidelius kastuvėlius, Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijos pirmokai kartu su mokytoja Lina Špokauskiene atvyko prie vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“. Čia vaikai drauge su bibliotekininkėmis sodino krokus. Aplinkos gražinimo akcijoje pirmokai sužinojo apie augalo sodinimo procesą: vaikai mokėsi daryti nedideles duobutes, į jas įstatyti gėlių svogūnėlius ir užkasti. Patys prisidėję prie augalo sodinimo, moksleiviai sužinojo, kaip svarbu yra aplinką saugoti, puoselėti ir tausoti. Gražius darbo rezultatus vaikai ir bibliotekos darbuotojos tikisi išvysti kitų metų pavasarį, kai pievoje ims žydėti įvairiaspalviai krokai.

Po pievelės sodinimo vaikai buvo pakviesti užsukti į biblioteką ir pažaisti stalo žaidimų apie gamtą ir aplinkosaugą – „Rūšiavimo ABC“ ir „Zoologijos sode“. Aktyviai ėmus žaisti, greitai bibliotekos edukacijų erdvėje tapo triukšminga – juk būtina pasidžiaugti laimėjus! Po smagių žaidynių vaikai buvo apdovanoti – jiems įteikti „augantys“ pieštukai. O dovana – neįprasta: pieštuko gale esančioje kapsulėje slepiasi įvairių augalų sėklos. Kapsulę pasodinus, pirmokai sulauks įvairių augalų: čiobrelio, baziliko, ramunėlės, neužmirštuolės ir mažų pomidorų.

Įgiję sodinimo žinių, pasidžiaugę dovanomis ir gražia, prasminga akcija, pirmokai su mokytoja Lina Špokauskiene sugrįžo į mokyklą. O vaikų literatūros skyriaus „Žalioji pelėda“ kolektyvas primena, kad ir maži, ir dideli visuomet yra laukiami bibliotekoje: čia visų laukia knygos, edukaciniai užsiėmimai, stalo žaidimai, OZOBOT robotai ir 3D spausdintuvas!

Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos informacija