Naujoje parodoje – įkvepiančių senjorių veidai

Penkiolika skirtingų senjorių moterų portretų
Pradžia:2022-11-08 17:15
Pabaiga:2022-12-03 16:00
Vieta:Periodikos skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Lapkričio 8 d. 17.15 val. bibliotekos Periodikos skaitykloje (III a.) Lietuvos soroptimisčių sąjungos Panevėžio „Soroptimos“ klubas pristato fotografijų parodą „Senjorės puošia pasaulį“. Dvi parodos herojės – iš Panevėžio krašto. Tai poetė, G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekos kultūrinės veiklos organizatorė Elvyra Pažemeckaitė ir tautodailininkė Audronė Virbalienė.

„Tai nėra profesionalų paroda. Nuotraukose įamžintos moterys turėtų įkvėpti kitas, ypač jaunesnės kartos atstoves, ir prisidėti formuojant tikrąsias, ne vienadienes vertybes“, – sako Lietuvos soroptimisčių klubų sąjungos prezidentė Eglė Leškevičienė.

Ekspozicijoje – 16 senjorių, gyvenančių įvairiuose miestuose ir rajonuose. Skirtinga ir moterų veikla – nuo tautinio paveldo puoselėjimo, kultūros renginių organizavimo, rūpinimosi beglobiais vaikais, aplinkos gražinimo iki veiklų mokyklose, tarptautinėse organizacijose. Tačiau jas vienija bendras siekis – kurti gražesnį ir geresnį pasaulį.

Šios parodos žinutė visuomenei – amžius tėra gyvenimo tarpsnis, vertybė yra sukaupta patirtis, grožis – tai, ką darai. Būtent tuo gali didžiuotis visos projekto dalyvės.

Parodos „Senjorės puošia pasaulį“ autorės ir herojės gyvena miestuose, kuriuose veikia soroptimisčių klubai: Alytuje, Kaune, Panevėžyje, Raseiniuose, Šilutėje ir Vilniuje.

Soroptimistės – vienas įtakingiausių moterų judėjimų pasaulyje, pernai atšventęs veiklos 100-metį. Jo klubai veikia 127 šalyse. Svarbiausia soroptimisčių nuostata –  švietimas yra tobulėjimo pamatas, žmonijos pažangos laidas bei raktas į progresą. Tad organizacijos veiklos tikslas – šviesti ir lavinti moteris, ypač mergaites.

Lietuvos soroptimisčių klubų sąjunga pernai minėjo savo veiklos 25-metį.

Fotografijų paroda „Senjorės puošia pasaulį“ Periodikos skaitykloje veiks iki gruodžio 3 dienos.

Kviečiame užsukti!

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.