Emilijos Valentinavičienės kūrybos vakaras

Knygos viršelio ir „Ekslibris Emilijos Valentinavičienės“ autorė – Lolita Braza (linoraižiniai, 2022)
Knygos viršelio ir „Ekslibris Emilijos Valentinavičienės“ autorė – Lolita Braza (linoraižiniai, 2022)
Data:2022-10-18
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Spalio 18 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks Emilijos Valentinavičienės kūrybos vakaras „Kai šaukia klėties akmenys…“ ir knygos „Su žemuogių karoliais“ sutiktuvės.

Emilijos Valentinavičienės eilėraščių rinktinė „Su žemuogių karoliais“ skaitytoją veda į optimistiškai šviesų, per savitą, daugiau kaip 80-ies metų gyvenimo kelią sukauptos patirties ir išminties blyksniais kuriamą pasaulį.

Subtiliai ir jautriai jis atveria kiekvieno žmogaus gyvenimą įprasminančias amžinąsias vertybes  – meilę savo tautai, gimtajai žemei, tėvų namams ir šeimai. Ori vidinė ramybė, gėrio pajauta, netikėtų kasdienybės akimirkų grožis, iš jaunystės dienų prisimenama meilės akimirka šios knygos eilėraščiuose skamba šviesiai, atvirai ir nuoširdžiai. 

Emilijos meninis žodis yra brandus, neretai nuspalvinamas originalia metafora, netikėtu palyginimu, kartais pagyvinamas ir subtiliai švelniu ironijos sąskambiu. Ši knyga – graži dvasinė dovana kiekvienam skaitytojui, gyvenančiam taip skubančiame mūsų dienų pasaulyje.

Susitikime dalyvauja: knygos autorė Emilija Valentinavičienė, redaktorė ir leidėja Lionė Lapinskienė (Komunikacijos centras „Kalba. Knyga. Kūryba“), dailininkė Lolita Braza, Vidmanta Trečiokienė (Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka), muziejininkas ir aktorius Donatas Juzėnas. Koncertuos panevėžiečiai Vaida ir Donatas. Vakaro vedėja – Vitalija Vasiliauskaitė.

Daugiau apie kraštietės Emilijos Valentinavičienės knygas galite paskaityti portale „Panevėžio kraštas virtualiai“.

Renginyje bus galima įsigyti pristatomą knygą.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.