Renginys atšauktas!!!Ciao, Italia! Italų kalbos ir kultūros klubas

Vaizdas be pavadinimo
Data:2023-04-27
Laikas:17:30
Vieta:Menų skaitykla
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

ARTIMIAUSIAS SUSITIKIMAS ATŠAUKTAS. Balandžio mėn. susitikimai vyks 13 ir 27 d. (ketvirtadieniais) 17.30 val. Menų skaitykloje, susitikimų tema – „Pažintis su italų kinu“.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – užimtumo, veiklų ir galimybių mokytis, tobulėti naujienos! Jau lapkričio mėnesį atsiveria naujas – italų kalbos ir kultūros – klubas „Bella Italia“.   

„Šis klubas – tiems, kas nori pramokti italų kalbos ar ją tobulinti. Kita vertus, gal būtų įdomu geriau pažinti pačią Italiją – nesimokant kalbos? Klubui vadovaus daugiau kaip 25 metus šioje šalyje gyvenusi Aušra Bimbaitė. Ji mielai pasidalins savo žiniomis ir patirtimi, norėtų burti bendraminčius, Italijos mylėtojus čia, Panevėžyje“, – sako bibliotekos komunikacijos koordinatorė Rūta Paukštytė.

Prieš 30 metų Aušra Lietuvoje žaidė krepšinį, Italijoje kurį laiką užsiėmė sportiniu šaudymu, jau 20 metų užsiima joga.

„Mano kelias Italijoje vingiavo ketvirtadalį amžiaus, tačiau meilė jai bus amžina. Pirma kelionė buvo kaip krepšinio žaidėjos. Bandžiau žaisti Kalabrijos regiono Katanzaro komandoje. Nuo to viskas ir prasidėjo… Susitikimas su vyru, moterų krepšinio gerbėju, padėjo atskleisti to krašto paslaptis. Vėliau – kelionės į Romą, Palermą… Mokiausiu italų kalbos – baigiau licėjų. Esu labai dėkinga vyrui – turėjo didelės įtakos mokantis taisyklingos kalbos, kantriai aiškino žodžių reikšmę, dialekto ypatybes“, – teigia A. Bimbaitė.

Be to, Katanzaro universitete moteris baigė dar vienas – sociologijos – studijas. Jaučia aistrą Rytų ir Vakarų filosofijai, visoms meno raiškoms, mėgsta gaminti. Į Panevėžį likimas grąžino prieš pusmetį. Čia A. Bimbaitė svarsto dalintis patirtimi, meile Italijai, įgyvendinti kelis projektus. Vienas jų – naujasis klubas bibliotekoje. 

Apie ką kalbėsime? Italijos istoriją ir regionus, meną, papročius, posakius, žmones, virtuvę, gestus, madą ir pramonę, gamtą ir turizmą, literatūrą ir kiną, muziką ir dainas. Apie italų kalbą, įdomybes, įvairias Italijos kultūros sritis.

Visoms amžiaus grupėms. Užsiėmimai nemokami.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.