Atradimų džiaugsmas savanoriaujant Molėtų bibliotekoje

savanoriai

Pristatome jums dvi darbščias bibliotekoje savanoriaujančias merginas – Augustę Kulytę ir Elzę Dubnikovaitę. Merginos žavi savo veiklumu ir stropumu, tad paprašėme jų pasidalinti mintimis apie šią savanorystę Molėtų viešojoje bibliotekoje.

Kaip apibūdintumėte savanorystę bibliotekoje?

Elzė: Savanorystė Molėtų viešojoje bibliotekoje yra universali, skatinanti pačius savanorius tobulėti įvairiose srityse, išbandyti save ir atrasti naujų pomėgių. Bibliotekos aplinka yra labai jauki ir motyvuojanti, įkvepianti siekti visokeriopo pažinimo. Todėl ši savanorystė neapsiriboja vien lentynų šluostymu (kaip iš pradžių gali pasirodyti), ji reikalauja kūrybinio polėkio ir kantrybės, ugdančios žmogų.”

Augustė: Savanorystė bibliotekoje – pilna siurprizų. Niekada nebūčiau pagalvojus, kad teks vesti „Auksinį protą. Niekada iki šiol nežinojau, kad mūsų bibliotekos darbuotojos daro veiklas ne tik čia, bet ir kitose bibliotekose.

Ką naujo į jums atnešė ši veikla bibliotekoje?

Elzė: Savanoriaudama bibliotekoje atradau labai platų renginių, įvairių projektų spektrą, į kurį įsitraukdami įvairaus amžiaus asmenys praturtina savo kasdienybę ir papildo žinių bagažą. Vienas jų – kassavaitinė „Filosofijos skaitykla”, leidžianti prisiliesti prie senųjų filosofų tekstų ir pasiklausyti nekasdienių diskusijų. Manau, jog tai puikus būdas praleisti žvarbius rudens vakarus. Taip pat susipažinau su labai šiltu ir palaikančiu personalu bei dar giliau pasinėriau į plačiuosius knygų vandenis. Pamažu pradedu pastebėti, kaip šis gražus laikas, praleistas savanoriaujant, padeda man išsigryninti ateities tikslus, suvokti savo silpnąsias bei stipriąsias puses ir atsiskleisti iš visai kitokios perspektyvos.

Augustė: Vesdama antradieninius protmūšius atradau, kad turiu šiokių tokių įgūdžių kalbėti prieš didesnes auditorijas.

Ką skaito Augustė ir Elzė?

Elzė: Pastaruoju metu teko skaityti Hanya Yanagihara „Mažas gyvenimas”. Tai tikrai populiari knyga, daugeliui palikusi stiprų įspūdį, todėl, manau, tikrai verta dėmesio.

Augustė: Šiuo metu mano mėgstamiausia knyga yra Sebastian Fitzek psichologinis trileris „Pacientas”.

Biblioteka ir jos darbuotojai labai džiaugiasi abiejų iniciatyvumu, užsidegimu nuolat tobulėti. Toks jų pavyzdys rodo, kad biblioteką kuria ne tik personalas, bet ir mes patys, o kurdami taip pat ir atrandame bei tobulėjame asmeniškai. Dėkojame merginoms už pagalbą!

Molėtų viešosios bibliotekos informacija