Prasidėjo psichologinio atsparumo ir socialinių-emocinių kompetencijų stiprinimo projekto mokymai Panevėžio regiono bibliotekininkams

sveikatos-mokymai

Rugsėjo mėnesį 200 Panevėžio regiono viešųjų bibliotekų specialistai pradėjo nuotolinius ir kontaktinius mokymus pagal dėmesingu įsisąmoninimu grįstą streso valdymo ir  vizualinio mąstymo metodikas. Šie mokymai truks 8 savaites.

Pirmajame susitikime psichologė-psichoterapeutė Lina Bagdonavičienė pristatė dėmesingu įsisąmoninimu grįstą streso valdymo metodiką, šios metodikos atsiradimą bei aktualumą Lietuvoje. Pasak lektorės, būtent ši metodika padeda lavinti visuomenės psichologinį atsparumą, savęs pažinimą bei mažinti socialinį nerimą.

Mokymų metu dalyviai išsakė savo lūkesčius: mokytis būti su savimi, džiaugtis tuo, ką turi, sužinoti, kaip ugdyti tvirtą būdą, treniruoti įgūdžius ir išmokti atpažinti stresą sukeliančias situacijas.

Paskaitoje stebėtas vaizdo įrašas apie meditaciją ir teikiamą jos naudą. Dalyviams reikėjo įsidėmėti šį streso valdymo metodą bei jį išbandyti kartu. Po grupinės meditacijos bibliotekininkai dalinosi savo įspūdžiais ir patirtimis.

Vizualinio mąstymo edukaciniuose užsiėmimuose suskirstyti į grupes bibliotekininkai dėliojo dėliones ir bandė jas interpretuoti, taip siekdami lavinti vizualinį mąstymą. Edukacijos metu lektorė pristatė šio mąstymo metodiką, jo atsiradimą bei naudą.

Nuotoliniu būdu edukacijos dalyviams buvo pristatyta MO muziejaus virtuali paroda. Kūrybinį susitikimą užbaigė dalyvių refleksija.

Projektas finansuojamas Sveikatos apsaugos ministerijos administruojamo Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis.