Prasideda projekto „Veiklios šeimos“ renginiai šeimoms

Vaizdas be pavadinimo

Rugsėjį pradedame bibliotekos projekto „Veiklios šeimos Panevėžyje 2022“ renginius, skirtus vaikus auginančioms šeimoms. Iki metų pabaigos kiekvieną savaitę įvyks virtualių ir gyvų susitikimų ir paskaitų su įvairių sričių specialistais – psichologais, edukologais, sveikatos specialistais. Kalbėsime ir apie skiepus bei dantukų priežiūrą, ir apie ankstyvojo skaitymo svarbą bei sensorinius skaitymus. Dalyvausime terapiniuose-kūrybiniuose užsiėmimuose, gerinančiuose emocinę sveikatą.

Mintis skirti dėmesį būtent šiai socialinei grupei mezgėsi 2020 m., kai bibliotekoje vyko aktyvių mamų klubo „Mamos, varom kavos“ veiklos su klubo įkūrėja Ieva Grigaite. Biblioteka ėmėsi tęsti mamoms ir šeimoms aktualias temas, taip gimė projektas „Veiklios mamos Panevėžyje“. Pastebėjus, kad vaikų auginimo klausimais domisi ir tėčiai, seneliai, močiutės, projektas pavadintas „Veiklios šeimos Panevėžyje“.

„Vykdydami veiklą su iššūkiais susidūrėme, kai prasidėjo karantinas. Kilo klausimų, kaip pasiekti kūdikius auginančias, maitinančias mamas. Juk tai viena socialiai jautriausių ir sveikatai atidžiausių grupių. Bibliotekos komanda išsprendė techninius iššūkius ir pradėjo rengti nuotolinius susitikimus. Laimei, nuotoliniai renginiai padidino veiklų dalyvių skaičių, suteikė galimybę susitikimuose dalyvauti ir Panevėžio regiono gyventojams, vienkiemiuose įsikūrusioms šeimoms,“ apie projekto iššūkius dalinasi koordinatorė Šarūnė Leikienė.

Renginiai rugsėjo mėnesį

Rugsėjo 15 d. 10.30–11.30 val. nuotolinis renginys „Ankstyvojo skaitymo svarba ir įtaka tolimesniuose raidos etapuose“. Skirta vaikų (nuo kūdikių iki pradedančių skaityti savarankiškai) tėvams/globėjams ar seneliams.

Bus aptartos skaitymo naudos, skaitymo ir akademinių pasiekimų ryšys, patariama, kada pradėti skaityti, kokie skaitymo ypatumai įvairioms amžiaus grupėms. Lektorė Šarūnė Leikienė dešimtmetį darbuojasi Bitės bibliotekos Vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos skyriuje. Domisi vaikų literatūros aktualijomis, skaitymo ir pasakojimo entuziastė. Akcijos „Visa Lietuva skaito vaikams“ ambasadorė Panevėžio regione, IBBY (angl. International Board on Books for Young People) Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos narė.
Registracijos nuorodą rasite čia.

ATŠAUKTAS. Rugsėjo 22 d. 10.30–11.30 val. konferencijų salėje „Vaikų dantukų priežiūra – mitai, stereotipai, galimybės ir iššūkiai“ su modernia implantologijos ir odontologijos klinika „Šypsena“.
Registracijos nuorodą rasite čia.

Rugsėjo 24 d. 10–14 val. konferencijų salėje „Macrame. Terapinis kūrybinis užsiėmimas“ su studija „PinuPinu“. Susipažinsime su Macrame technika, naudodami vieną pagrindinių šios technikos mazgų pinsime laikiklius-supynes. Vietų skaičius ribotas.
Registracijos nuorodą rasite čia.

Kviečiame prisijungti!

Projekto partneriai:

„Mamos varom kavos“, VšĮ „Septynios akimirkos“, VšĮ „Visapusiško lavinimo centras“

 

Projektą finansuoja

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.