Kviečiame skaityti „EBSCO Publishing“ elektronines knygas verslo tema

eBooks_ebsco

Kviečiame bibliotekos prenumeruojamoje „EBSCO Publishing” duomenų bazėje skaityti visatekstes knygas verslo tema. Šios knygos gali įkvėpti, motyvuoti, pakeisti pasaulėžiūrą ir priversti galvoti.
Knygos pateikiamos skyriais PDF formatu, kuriuos galima skaityti prisijungus internete, kopijuoti, išsisaugoti, atsisiųsti el. paštu.
Duomenų baze galite naudotis bibliotekos skaityklose arba namuose. Kreipkitės el. paštu gitana.uzkureliene@pavb.lt  dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

Rianne Appel-Meulenbroek, Vitalija Danivska. A Handbook of Management Theories and Models for Office Environments and Services
Knygoje rasite įžvalgas, susijusias su darbo vietomis, pastatų ir įmonių nekilnojamojo turto valdymu. Nagrinėjamas tarpdisciplininio požiūrio sudėtingumas, būtinas norint išspręsti su darbo vieta susijusias problemas, tokias kaip darbuotojų produktyvumas ir strateginis valdymas. Knygoje pagrindinis dėmesys skiriamas darbo vietos valdymui organizacijoje ir užduotims, į kurias turi atsižvelgti vadovai. 18 teorijų, kurios pateikiamos šioje knygoje ir taikomos darbo vietų tyrimams, pateikia valdymo aspektus iš organizacijos perspektyvos arba gilinasi į problemas, susijusias su žmonėmis ir (arba) pastatų valdymu.

Doris Fuchs, Marlyne Sahakian, Tobias Gumbert, et al. Consumption Corridors : Living a Good Life Within Sustainable Limits
Knygoje yra nuodugnus paaiškinimas, ko kiekvienas trokšta: gero gyvenimo. Septyni knygos autoriai teigia, kad ši priemonė yra vartojimo koncepcija, kurią įgalina piliečių įsitraukimo ir demokratijos mechanizmai. Penkiuose glaustuose skyriuose skaitytojai kviečiami diskutuoti apie tai, kaip gerovę gali praturtinti socialiniai pokyčiai, kurie sujungia „poreikių tenkinimą“ su vartotojišku santūrumu, socialiniu teisingumu ir aplinkos tvarumu.

Gustav Hägg, Agnieszka Kurczewska. Entrepreneurship Education
Diskusija apie tai, ar galima mokyti verslumo, tampa pasenusi, nes verslumo kursų, specializacijų ir laipsnių skaičius visame pasaulyje auga neregėtu greičiu. Pasaulinė verslumo ugdymo šalininkų bendruomenė entuziastingai džiaugiasi galimybe skleisti verslumo idėją, nes manoma, kad tai ne tik daro įtaką žmogaus vystymuisi individualiu lygmeniu, bet ir naudinga visuomenei bei ekonomikai. Knyga yra tvirtas atskaitos taškas visiems, kurie domisi verslumo ugdymo tyrimais arba užsiima verslumo mokymu. Tai žinių apie verslumo ugdymą, kaip tyrimų sritį, sąvadas, žiūrint iš paskutinių keturių dešimtmečių perspektyvos.

Alessia Falsarone. The Impact Challenge : Reframing Sustainability for Businesses
Knygoje nagrinėjamas įmonių vaidmuo siekiant teigiamų visuomeninių ir finansinių rezultatų, kai jos siekia įveikti atotrūkį tarp trumpalaikės organizacijos elgsenos ir ilgalaikių tvarumo įsipareigojimų.

Yochanan Altman, Judi Neal, Wolfgang Mayrhofer. Workplace Spirituality : Making a Difference
Dvasingumas darbo vietoje yra nauja studijų ir praktikos sritis, ir šioje knygoje užduodami klausimai: kur mes buvome per pastaruosius dešimt metų kaip sritis ir kur turėtume eiti per ateinančius dešimt metų? Šiuos klausimus knygos autoriai uždavė pasaulio lyderiams, atstovaujantiems įvairiems sektoriams, tikėjimo tradicijoms, pasaulėžiūrai ir organizacinėms funkcijoms. Knyga atspindi dabartinį mąstymą apie darbo vietos dvasingumo padėtį ir ateitį.