Kūrybinė pamoka „Vaizduotės lavinimo dirbtuvės“ su aktore, teatro mokytoja Marija Petravičiūte Pasvalio bibliotekoje

psvb-1

Šiandien bibliotekos Kūrybos ir edukacijų erdvėje (IV a.) vyko projekto „Istorijų pasakojimas – teatras galvoje“ kūrybinė pamoka „Vaizduotės lavinimo dirbtuvės“ su aktore, teatro mokytoja Marija Petravičiūte.

Aktorę pristatė ir su dirbtuvėmis trumpai supažindino vyriausioji bibliotekininkė Rasa Milerienė.

Į renginį sugūžėjo gausus Svalios progimnazijos 7 klasės mokinių būrys su juos atlydėjusia technologijų mokytoja Rasa Simonavičiūte.

Ar kada bandėte mintyse blakstienomis užrašyti savo vardą? Ar pajusti kramtomos gumos skonį? Visa tai ir dar daugiau susirinkusieji galėjo išbandyti „Vaizduotės lavinimo dirbtuvėse“.

Čia mokiniai išbandė įvairius teatro pratimus, lavino vaizduotę, teatrinėmis priemonėmis ir pratimais ugdė kūrybinę raišką. Kūrybinių užduočių metu mokėsi kurti, bendrauti ir improvizuoti. Susipažino su scenos kalbos, apšilimo pratimais, kuriuos atlieka aktoriai. Taip pat pasiskirstę poromis kūrė trumpą reklamą, kurią vėliau vaizdžiai pristatė klasės draugams.

Skambus juokas ir gera nuotaika lydėjo visą renginį.

Tikime, kad įgytos žinios ir nauja patirtis, niekur nedings, leis mokiniams į tam tikras situacijas pažvelgti kūrybiškai. Renginiui pasibaigus, mūsų viešnioms – aktorei Marijai Petravičiūtei ir edukacinių projektų vadybininkei Rasai Kregždaitei – buvo surengta trumpa ekskursija po biblioteką.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija