Ekskursija po pirmąją Panevėžio spaustuvę

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-09-10
Laikas:11:00
Vieta:Įvairios bibliotekos erdvės
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Europos paveldo dienų proga rugsėjo 9–10 dienomis bibliotekoje rengiamos ekskursijos bendruomenei „Pirmoji Panevėžio spaustuvė“. Jos skiriamos ir 519-ajam Panevėžio miesto gimtadieniui.

Tai ekskursija po pirmąją Panevėžio spaustuvę – Naftalio Feigenzono spaustuvės pastatą. Šiame pastate, statytame 1880 m., šiuo metu įsikūrusi Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Patalpose retai vedamos ekskursijos, todėl tai puiki galimybė pasidairyti po buvusią spaustuvę, pamatyti išlikusią autentiškų grindų dalį. Išgirsti apie patį N. Feigenzoną, išvysti jo spaustuvės leidinių parodą iš bibliotekos senų ir retų spaudinių.

Ekskursijos dalyviai taip pat susipažins su knygų restauravimo, popieriaus gamybos specifika, restauratoriaus profesija, jo darbo ypatumais.

Programa:

Rugsėjo 9 d. (penktadienį) 10.30 val., 12 val., 13.30 val., 15 val., 17.30 val.
Rugsėjo 10 d. (šeštadienį) 11 val., 12.30 val., 14 val., 15.30 val.

Ateikite pažinti savo miesto istoriją ir kultūrą!

Ekskursijos vedamos įgyvendinant projektą „Pasakojame apie kultūros paveldą“.

Finansuoja

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.