Visagino bibliotekoje vyko mokymai „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“

visaginas-mokymai

2022 m. rugsėjo 21 d. Visagino viešosios bibliotekos filiale įvyko kompiuterinio raštingumo mokymai „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“.

Mokymų metu buvo pristatytos „Google nuotraukos“, „Paint.NET“ platformos. Renginio dalyviai išmoko kurti albumus, įsikelti nuotraukas ir jas redaguoti: koreguoti spalvas, uždėti įvairius meninius ir grafinius efektus, naikinti raudonų akių efektą. Taip pat sužinojo, kaip sukurti nuotraukų koliažą ir animaciją. Buvo aptartos dažnos klaidos darant skaitmenines nuotraukas.

Be minėtų programų kompiuteryje, buvo apžvelgtos ir programos, esančios išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse. Vietos improvizacijai čia buvo daug: renginio dalyviai galėjo pasikeisti plaukų spalvą, pasirinkti makiažą, pasimatuoti vieną ar kitą galvos puošmeną (kepurę, akinius ir pan.).

Mokymams einant į pabaigą buvo paliesta ir saugos tema. Primename, kad nevertėtų atidaryti įtartinų laiškų, nuorodų jose, nepildyti savo asmeninių duomenų atsiradusiose formose, taip pat nepamiršti saugiai atsijungti nuo pašto dėžutės. Bendrinant nuotraukas ar talpinant jas internetinėje erdvėje, atsižvelgti, kas tas nuotraukas matys, pasirinkti tinkamus privatumo nustatymus.

Visagino viešosios bibliotekos informacija