Biblioteka įvertinta kaip socialiai atsakinga švietimo įstaiga

Apvali forma su užrašu Socialongas

Panevėžyje vykusiuose apdovanojimuose „Social’INGAS 2022“, kuriuose išskirti darbais, idėjomis žinią apie socialiai atsakingą elgesį skleidžiantys asmenys ir organizacijos, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji bibliotekai apdovanota kaip socialiai atsakinga švietimo įstaiga.

Didžiuojamės apdovanojimu ir dėkojame mūsų veiklas pastebėjusiai renginį „Social’INGAS 2022“ inicijavusiai viešajai įstaigai „Septynios akimirkos“.

Socialinė atsakomybė Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešajai bibliotekai tai – į įvairias socialines visuomenės grupes – vaikus, jaunimą, senjorus, šeimas, bibliotekininkus – orientuotos mūsų edukacinės, buriančios bendruomenę veiklos. Tai bibliotekos specialistų vedamos edukacijos apie knygos istoriją, iškilias asmenybes, knygų įvairovę. Tai biblioterapijos, kūrybinio rašymo ar novatoriškos istorijų pasakojimo (storytelling‘o) edukacijos ir dirbtuvės. Su užsienio partnerių pagalba kuriamas pasakojančių bibliotekų tinklas. Specialiai šeimoms skirti renginių ciklai su įvairių sričių specialistais. Tai sensoriniai skaitymai vaikų grupėms ir šeimoms. Klubų veikla, į kurią buriasi lavinantys anglų kalbą, skaitymo ar mezgimo entuziastai, senjorai. Gausios Atviros jaunimo erdvės klubų veiklos. Tai ir medijų, informacinio ir kompiuterinio raštingumo mokymai gyventojams.

Apdovanojimų renginiu „Social’INGAS 2022“ siekiama edukuoti ir šviesti žmones apie socialiai atsakingą vartojimą, supažindinti su tuo, kas yra socialinė atsakomybė, plėtoti socialinės atsakomybės principus. VšĮ „Septynios akimirkos“ įkūrėja Ieva Grigaitė – bibliotekos veiklų bičiulė, šeimų klubo „Mamos, varom kavos“ įkūrėja. Šio klubo veiklos vėliau peraugo į tęstinį bibliotekos vykdomą projektą „Veiklios šeimos Panevėžyje“.

Daugiau apie renginį „Social’INGAS 2022“ skaitykite ČIA