115-osios Juozo Miltinio gimimo metinės paminėtos su knyga „Legendinė Konrado kavinė“

Vyras stovi prieš klausytojų auditorija, laiko knygą ir kalba

Juozo Miltinio memorialiniame bute kiek neįprastai buvo paminėtos 115-osios Juozo Miltinio gimimo metinės – pristatyta panevėžiečio mokytojo istoriko Juozo Brazausko knyga „Legendinė Konrado kavinė“. Lyg tarpukario Kauno legendinėje Konrado kavinėje Juozo Miltinio namuose sutilpo skirtingų kartų, pažiūrų ir pomėgių publika. Kaip pasakytų Halina Korsakienė, tai buvo „dvasios aristokratų seklyčia“.

Renginyje mintimis ir prisiminimais dalijosi mokytojas Paulius Martinaitis, kuris kavinių – Konrado, vėliau „Tulpės“ – išskirtinumą siejo su laisvu bendravimu, įvardijo kaip senų laikų savotišką feisbuką. Knygos autorius Juozas Brazauskas tarpukario Kauną prilygino mažajam Paryžiui su jo išskirtine figūra Juozu Miltiniu. Tekstus iš knygos apie legendinę Konrado kavinę skaitė muziejininkas aktorius Donatas Juzėnas  ir Juozo Miltinio dramos teatro Jaunimo studijos lankytojai (vadovė V. Šiaučiūnaitė).

Dalijimasis prisiminimais nuteikė jaukiai bendrumo atmosferai, nukėlė į legendinės Konrado kavinės laikus, priminė apie ten besilankiusias išskirtines tarpukario Lietuvos asmenybes – dailininkus, poetus, rašytojus, dainininkus, politikus, teatralus. Kaip ir anuomet, tvyrojo laisvės ir tolerancijos dvasia.

Juozo Miltinio memorialinio buto darbuotojų informacija

Gintaro Lukoševičiaus nuotraukos 👇

Tito Malinausko nuotraukos 👇