Su jaunaisiais ukrainiečiais į krepšinio varžybas

pasvalys-krepsinis

Pasvalio bibliotekoje įsikūrusio Atviro jaunimo centro savaitę pradėjome aktyviai! Kartu su ukrainiečių vaikų būriu ir lietuvių kalbos juos mokiusia Diana Strakšiene keliavome į Pasvalio sporto mokyklą stebėti draugiškų krepšinio varžybų.

Ši smagi išvyka – trijų dienų edukacinių-šviečiamųjų renginių ciklo dalis. Vykdydami projektą, bendradarbiavome su Pasvalio sporto mokykla ir socialinių paslaugų centru.

Taip ne tik paminėjome Lietuvos krepšinio šimtmetį, bet ir supažindinome jaunuosius Pasvalio ukrainiečius su mylimiausiu lietuvių sportu! O jie irgi puikiai nusimano šioje srityje – tuoj išsirinko mėgstamiausias komandas ir už jas sirgo.

Džiaugiamės, kad dalyvavo net trys Pasvalio sporto mokyklos mišrios jaunuolių komandos. Teisėjavo treneris Martynas Bindza. O varžybų išvakarėse pamatę skelbimą, susidomėjo ir kaimynai panevėžiečiai bei prisijungė ekspromtu! Vaikinai iš Panevėžio kūno kultūros sporto centro atvyko su treneriu Laurynu Mačėnu.

Cypė sportiniai bateliai, aidėjo švilpukas, vaikinai braukė prakaitą… Vyko įnirtingos, bet draugiškos sporto varžybos!

Visi jaunieji krepšininkai aikštelėje pasirodė labai šauniai. Gražu buvo žiūrėti, kaip vyksta rungtynės dėl kamuolio! Taškai lėmė, kad pirmosios vietos medalius namo parsivežė panevėžiečiai. Komanda Pasvalio SM II iškovojo sidabrą, o bronzą – Pasvalio SM I! Dėkojame visiems sportininkams už jėgas ir nekasdienišką reginį!

O lietuvių kalbos pamokėlėms pasibaigus, pasiilgsime mažųjų ukrainiečių… Jų gyvybingas temperamentas paįvairino bibliotekos ramybę! Džiaugiamės, kad ir pertraukas jie leido aktyviai – „prisijaukino“ bibliotekos erdves ir pasisėmė naujų žinių! Kviečiame sugrįžti!

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos informacija