Panevėžyje atgims legendinė „Konrado“ kavinė

Vaizdas be pavadinimo
Data:2022-09-07
Laikas:17:00
Vieta:Juozo Miltinio memorialinis butas

Rugsėjo 7 d. 17 val. Panevėžio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Juozo Miltinio memorialiniame bute  – panevėžiečio istoriko, publicisto, mokytojo Juozo Brazausko knygos „Legendinė „Konrado“ kavinė“ pristatymas.

Naujasis autoriaus kūrinys – istorinė apybraiža apie Kauno inteligentų pamėgtą susibūrimų tašką Laisvės alėjoje, kur su rašytojais, literatais, dailininkais mėgo lankytis ir autoritetų nepripažįstantis sarkastiškasis, neseniai po teatrinių mokslų iš Paryžiaus grįžęs Juozas Miltinis.

Atėję į renginį daugiau sužinosite apie Nepriklausomos Lietuvos ir sovietmečio bohemą, istorinės kavinės prieškario laikų dvasią, ten besilankiusias įžymybes. Vincas Krėvė ir Kazys Binkis, Balys Sruoga ir Petras Cvirka, Borisas Dauguvietis ir Juozapas Albinas Herbačiauskas, Jurgis Baltrušaitis ir Danielius Dolskis… Kavinėje išties virė atskiras laikinosios sostinės naujienų, paskalų, pokalbių kupinas gyvenimas su savomis dramatiškomis ar linksmomis istorijomis.

Uždanga į visa tai praskleis knygos autorius Juozas Brazauskas, mokytojas Paulius Martinaitis, muziejininkas, istorikas Donatas Juzėnas.

Pajausti laikmečio dvasią, bohemiškas nuotaikas padės Vaikų ir jaunimo teatro studijos (vadovė Vita Šiaučiūnaitė) lankytojai.

Renginys skirtas režisieriaus J. Miltinio 115-osioms gimimo metinėms paminėti.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.