Minime rugpjūčio 23-iąją – Baltijos kelio ir Juodojo kaspino dieną

Vaizdas be pavadinimo

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kviečia kartu paminėti rugpjūčio 23-ąją  – Baltijos kelio ir Juodojo kaspino dieną. Šįkart bendruomenei siūlome ekskursijas paskutinio tarpukario Lietuvos užsienio reikalų ministro Juozo Urbšio tėviškėje ir tradicinę, jau 14-ąją, parodą „Gėlė Baltijos keliui“.

„Ekskursijos dalyviai išgirs daug faktų apie išskirtinę, itin sudėtingo likimo asmenybę – ministrą, diplomatą, karininką, politinį kalinį, vertėją, net iš  kalėjimo drįsusį parašyti laiškus Stalinui apie tai, kad būtina atkurti nepriklausomos Lietuvos valstybę. Kalbėsime apie J. Urbšio šeimos istoriją, asmenybės tragediją  lemtingais Lietuvai 1938-1940 metais.  Apžiūrėsime nuotraukų ir dokumentų ekspoziciją“, – sako ekskursijos gidas, Komunikacijos ir kultūros vadybos skyriaus kultūros projektų vadovas Arnoldas Simėnas.

Ekskursijos į Juozo Urbšio tėviškės sodybą organizuojamos rugpjūčio 23 d. 17.30 val., 24 ir 25 d. 11, 13, 15 val. Į jas registruojame iki rugpjūčio 22 d. tel. 8 45 501 648. Nuvykti Į Zaosę kviečiame savarankiškai.

Rugpjūčio 22-ąją 14 val. bibliotekos Atrijaus terasoje vyks parodos „Gėlė Baltijos keliui“ atidarymas.  Apžiūrėti, kuo šįsyk gali didžiuotis gėlininkai ir selekcininkai, bus galima tris dienas – iki 24 d.

Bibliotekos renginiai – Panevėžio kraštotyros muziejaus organizuojamos Europos dienos stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio dienos programos dalis.

Plačiau apie visus šiai dienai paminėti skirtus renginius Panevėžyje rasite čia.

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.