Giedrius Kiela: apie teatrą, kiną, muziką ir save

Vyro portretas tamsiame fone
Giedrius Kiela. Bartosz Frątczak fotografija
Data:2022-08-30
Laikas:17:15
Vieta:Konferencijų salė
Adresas:Respublikos g. 14
Panevėžys

Rugpjūčio 30 d. 17.15 val. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje konferencijų salėje vyks susitikimas su aktoriumi Giedriumi Kiela, pelniusiu reikšmingų apdovanojimų už vaidmenis teatre ir kine bei už muzikinę veiklą su grupe „Solo Ansamblis“. Savo kūrybos kelią jis pradėjo Panevėžio teatre „Menas“, nuo 2006 m. – teatro „Atviras ratas“ aktorius.

Giedrius Kiela gimė 1978 m. Panevėžyje. Panevėžiečiai pamena 1993–2002 m. Giedriaus kurtus vaidmenis Panevėžio teatre „Menas“. Vėliau vaidybos mokslus baigęs pas prof. Vladą Bagdoną ir Aidą Giniotį, su bendrakursiais įkūrė teatrą „Atviras ratas“. Čia sukurta daugybė vaidmenų. Už spektaklį „Tėčio pasaka“ 2014 m. „Atviro rato“ aktorių grupei įteiktas aukščiausias Lietuvos teatro apdovanojimas „Auksinis scenos kryžius“.

Debiutavęs kine Giedrius Kiela įvertintas reikšmingu apdovanojimu: už pagrindinio herojaus Juozapo Gaučio vaidmenį režisieriaus Gyčio Lukšo filme „Duburys“ gavo Lietuvos kino apdovanojimą „Sidabrinė gervė 2009“.

Išskirtinį apdovanojimą gavo filmas „Piligrimai“, kuriame G. Kiela atliko sudėtingą vieno pagrindinių herojaus Pauliaus vaidmenį. 2021 m. filmas „Piligrimai“ apdovanotas 78-ojo Venecijos kino festivalio Geriausio filmo apdovanojimu – „Juodojo liūto“ statulėle. Už Pauliaus vaidmenį š.m. Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasario“ Europos debiutų konkurse Giedrius apdovanotas kaip geriausias aktorius. Taip pat už metų geriausio aktoriaus vaidmenį filme „Piligrimai“ jam įteiktas Nacionalinio kino apdovanojimas „Sidabrinė gervė“.

Giedrius Kiela – vienas iš keturių šiuolaikinės elektronikos muzikos grupės „Solo Ansamblis“ narių. Debiutinis grupės albumas „Roboxai” (2016) sulaukė didelės sėkmės ir pradėjo grupės kelionę po šalies ir užsienio muzikos festivalius ir renginius. Grupė, su kuria vykstančius muzikinius ir kūrybinius ieškojimus Giedrius ypač vertina, išleidusi 5 albumus, sukūrusi populiarių singlų, apdovanojimų gavusių muzikinių klipų.

„Mėgstu žvejybą, paukščių stebėjimą, buvimą gamtoje,“ sako Giedrius.

Susitikime kalbėsimės apie jo kelią į teatrą, kiną, muziką ir save patį.

Vyks tiesioginė renginio transliacija bibliotekos „Facebook“ paskyroje. Vėliau renginio įrašą jums patogiu metu bus galima stebėti bibliotekos Yuotube kanale.

Projektas „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje XIII“

LKT_Logotipas 

Informuojame, kad renginių metu visuomenės informavimo tikslu gali būti fotografuojama ir filmuojama, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Renginių nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse.