Vaikams apie augalus

zarasai-augalai

Vasarėlė pasidabinusi įvairiaspalviais ir nuolat besikeičiančiais apdarais, dosni šiltomis saulėtomis dienomis kviečia džiaugtis ja, pramogauti, iškylauti, tyrinėti.

Vaikų literatūros skyriuje lankydamiesi Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos stovyklautojai dalyvaudami literatūros valandėlėje „Vaistažolių pasaka“ klausėsi, pasakojo, tyrinėjo. Klausydamiesi bibliotekininkės skaitomos „Vaistažolių pasakos“ sužinojo, kad žolelės bus veiksmingos jeigu laikysimės trijų žolininko taisyklių. Nusiteikimas, gera nuotaika, šviesios mintys ir dėkingumas, geras darbas gamtai ir jos tausojimas privaloma kiekvienam žoliaujančiam. Dalyviai apžiūrėdami vaistininko ir žolininko Mariaus Lasinsko knygoje „Vaikai vaistažolių pasaulyje“ nupieštus vaistinius augalus, pasakojo kuriuos pažįsta ir jau vartojo, nuo kokių susirgimų jie gelbsti.

Visiems buvo smalsu ir įdomu panirti į vaistinių augalų kvapus. Kiekvienas ėmė po maišelį iš parodėlės „Kvapnūs maišeliai“, (autorės Zarasų P. Širvio progimnazijos 8 b kl. mokinės) ir jį tyrinėdamas spėliojo kokie augalai ar vaisiai  jame sudėti. Vieni pagal kvapus atspėdavo, kitiems nepavykdavo.

Kūrybinėse dirbtuvėse pasigamino skirtukus dekoruotus servetėlėmis floristine tematika. Jais pasižymės knygose lapus skaitydami apie vaistinius augalus ir ne tik apie juos.

Atsisveikinant bibliotekininkė pasiūlė grįžtant į stovyklą surasti liepos medį ir po juo sustojus pasiklausyti bitelių muzikos ir pasigerėti nuostabiu aromatu.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotrauka autorės
Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija